Kosten taxatie huis

Total
0
Shares
Kosten taxatie huis

Kosten taxatie huis


Bij het taxeren van uw huis worden kosten in rekening gebracht. De taxateur is een onafhankelijk specialist opgeleid om woningen en huizen te taxeren. Een taxateur heeft veel ervaring in het vaststellen van de huidige waarde van huizen, eveneens rekening houdend met de huidige ontwikkelingen binnen de huizenmarkt. Om een huis te verkopen of te kopen dient daartoe een taxatie worden opgesteld. Daaraan zijn uiteraard kosten verbonden. Ook kan het zijn dat uw woning opnieuw getaxeerd moet worden wegens de WOZ waarde. Landelijke instanties maken namelijk gebruik van de WOZ waarde om de hoogte van belastingen te bepalen.

Taxateur voor waarde bepaling

De taxateur maakt gebruik van zijn kennis en ervaring om huizen te inspecteren en op basis van zijn bevindingen een inschatting te maken van de huidige waarde van het huis. Omdat de taxateur eveneens de ontwikkelingen van huizen prijzen in de gaten houdt, kan de taxateur een reële marktwaarde van uw huis vaststellen. Die huidige waarde van uw huis wordt door de geld verstrekker gebruikt om in te schatten hoeveel u mag lenen. Dit hangt uiteraard ook af van uw financiële draagvermogen. Om een taxatie uit te voeren worden door de taxateur kosten gemaakt zoals voor het bezoek, de inspectie en het taxatie rapport.


Online vergelijk kosten taxateurs

U wilt natuurlijke een betrouwbare taxatie van uw huis, echter u wilt daartoe niet teveel te betalen. Ook taxateurs beconcurreren elkaar en daar kunt u handig van gebruik maken. Om de kosten voor de taxateur goed te kunnen inschatten kunt u veelal online een kosten vergelijk doen van taxateurs bij u in de buurt. U wilt niet teveel betalen voor een taxatie en dat kan. Vergelijk online de kosten die taxateurs voor een huis taxatie in rekening brengen. Zodoende kunt u de kosten beperken voor de inschakeling van de taxatie kosten van uw huis. Om een goede taxateur van uw huis te vinden vergelijkt u de kosten van taxateurs online.

NWWI

Hoe herkent u een goede taxateur. Een taxateur is gewoonlijk aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut en is daarmee een keurmerk voor taxateurs. De taxateur dient namelijk op een systematische manier uw huis te taxeren. Daartoe zijn regels opgesteld door het NWWI en daarmee wordt de taxateur eveneens getoetst. De taxatie van een huis dient uiteraard worden vastgelegd in een taxatie rapport en het NWWI kan bij ongeregeldheden of het vermoeden van een onjuiste taxatie de taxateur daarmee op de vingers tikken. Ook de kosten van de taxatie huis mogen daarbij niet te hoog oplopen. Daarnaast controleert de Taxateurs Unie eveneens taxatie rapporten zodat het taxatie rapport door de NHG en hypotheek verstrekkers worden geaccepteerd.

WOZ waarde bepaling

De gemeente bepaalt op basis van gegevens van een jaar terug de WOZ waarde van uw woning. Omdat de huizenmarkt in een jaar tijd is verslechterd, is de vastgestelde WOZ waarde van uw huis eveneens gedaald. Daarmee is een verschil ontstaan waardoor u als burger teveel aan heffingen en belastingen afdraagt. Heeft u de WOZ beschikking in huis dan kunt u binnen zes weken daar tegen bezwaar maken. U kunt door het aantonen van meer dan vijf procent waarde verschil succesvol besparen op uw onkosten aan belastingen. Doet de gemeente een her taxatie van uw huis dan dienen de kosten daartoe door de gemeente gedragen te worden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk