Lichtadvies

Total
0
Shares
Lichtadvies

Lichtadvies


Wilt u ook een mooie verlichting in en rondom uw huis? Dat is wat wij wilden toen wij 1,5 jaar geleden een stuk grond toegewezen kregen waar wij welstandsvrij mochten bouwen. We hebben lang met de architect om tafel gezeten, en die heeft een prachtig ontwerp voor ons gemaakt. Bij ons moderne huis willen we natuurlijk ook een moderne tuin. Wat mijn man Wim en ik hiervoor belangrijk vinden is donker leisteen met mooie lampen erop.

Omdat de verlichting hierbij erg belangrijk is voor het effect zijn we op zoek gegaan naar iemand die deze verlichting goed voor ons kan regelen. Uiteindelijk kwamen we uit bij Lumio lichtprojecten. Met de lichtontwerper van Lumio hebben we een heel tuinontwerp met lichtplan gemaakt met een vijver, een waterval, een terras en een klein stukje gras. Het leuke is dat een lichtontwerper op een hele andere manier naar een tuin kijkt dan een tuinontwerper.

Ledverlichting

Een van de mooiste voorstellen die ze bij lumio deden was een waterval met LED verlichting erin gebouwd. Als het water dan valt is het prachtig verlicht. Ze hadden hier in Nijverdal een voorbeeld van staan en we waren meteen verkocht. De ledverlichting is zuinig en fel, zodat het water niet extra opwarmt. In de waterval is een in kleur instelbare LED lamp. Dus we kunnen zo zelf de kleur van het water beïnvloeden.


Halogeenverlichting

Langs de vijver hebben we houten vlonders laten ontwerpen waarbij er uit deze vlonders ook een soort afdak is gemaakt waar halogeenspotjes in konden worden geplaatst. Hier hebben we ons avondterras gemaakt. De spotjes zijn te dimmen en zo kun je enigzins verlicht toch buiten zitten. Bij dit afdak is ook een hele slimmer terrasverwarmer gemaakt, dus we kunnen nu ook heerlijk buiten zitten als het wat minder warm is. Zo heb je ook ‘s avond er ineens een stuk woonruimte bij! In de vijver zijn uiteindelijk 3 halogeenspots geplaatst (natuurlijk in een mooie waterdichte behuizing) zodat er een mooi schijnsel door het water heen komt. Zo kun je ‘s avonds de vissen mooi zien zwemmen en het ziet er fantastisch uit bij de oranje kleur van onze karpers.

Verlichte stenen muur

Na onze wandeling in de verlichtingstuin van Lumio hebben we in overleg met de ontwerper besloten onze schutting weg te halen en er een grof stenen muur te plaatsen met een spot eronder. De structuur van de muur komt er heel mooi uit doordat je de schaduwen heel goed kan zien. Met een schutting had dit minder effect gehad. Ook geen donkere kleur steen een wat luxere uitstraling en past het beter bij de leisteen tegels.

Binnenverlichting

Vanuit onze tuin loop je via grote openslaande deuren zo het huis binnen, dus hebben we besloten huis en tuin mooi op elkaar aan te laten sluiten. We hebben binnen projectverlichting die vanuit lichtbalken aan de wand naar het plafond gericht zijn en dit geeft een bijzonder effect als je ‘s avonds van buiten naar binnen loopt, het loopt vloeiend in elkaar over. Binnen kunnen we met een afstandsbediening het licht ook nog van kleur laten veranderen.

Ik ben echt blij dat we onze tuin door de ogen van een lichtontwerper hebben laten ontwerpen ipv een tuinontwerper. Dit geeft veel meer sfeer aan onze tuin en het is ook veel leuker om in het donker door de tuin heen te lopen. We zitten nu ook veel vaker buiten, zelfs als het al wat kouder is. (hierbij helpt de ingebouwde terrasverwarmer natuurlijk ook).

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk