Logistiek

Total
0
Shares
Logistiek

Logistiek


Logistiek van Nouwens Transport is meer dan enkel het transporteren van goederen van A naar B. Het is een verzamelnaam voor alles wat komt kijken bij de organisatie, planning, besturing en uitvoering van een stroom aan goederen.

Om het logistieke proces in banen te leiden, kijk je eerst naar het moment waarop de grondstoffen worden ingekocht tot het moment waarop het eindproduct naar de consument gaat. De naam voor dit proces is de ‘logistieke ketting’.


Aanvoer

De producten, grondstoffen of onderdelen die nodig zijn voor productie, moeten vanuit de leverancier worden aangevoerd. Maak goede afspraken met de leverancier over de prijzen en leveringsvoorwaarden.

Intern

Het productieproces kan beginnen zodra de producten bij jouw adres zijn afgeleverd. Binnen het productieproces is er sprake van een goederenstroom die moet worden beheerd. Dit kan bijvoorbeeld met trucks. Zo houdt je de structuur in de voorraad.

Distributie

Distributie is de laatste stap. Dit is het pad wat je eindproduct van magazijn tot consument aflegt. Dit houdt dus ook het verzamelen van orders en het klaarmaken van de verzending onder. Dit gebeurt vaak via distributiecentra en winkels. Vaak leveren webshops bijvoorbeeld vanuit distributiecentra.


 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk