Moderne Vastgoed bedrijven

Total
0
Shares
Moderne Vastgoed bedrijven

Moderne Vastgoed bedrijven


Crisis

De crisis raakt iedereen, zowel bedrijven als particulieren. Maar wie het misschien wel het zwaarst heeft is de vastgoed sector. In 2011 zijn er ruim 168 vastgoedbedrijven failliet gegaan, wat een toename is van ruim 36% van het jaar daarvoor. Dit zijn niet alleen verhuurders maar ook besloten beleggingsfondsen en makelaars.


Vermindering Prijs

De enorme leegstand die er heerst op de kantorenmarkt is een van de oorzaken van de golf van faillissementen. De leegstand lijdt tot enorme prijsdalingen en dus verminderingen van de opbrengsten van verhuur van deze panden. Doordat ondernemingen een kleinere portemonnee hebben als gevolg van de crisis voor huisvesting gaan zij op zoek naar een zo goedkoop mogelijke huisvestiging. Hierdoor zijn vastgoedbeheerders genoodzaakt om in prijs te dalen.

Faillisementen

Onder de faillissementen zitten ruim twintig makelaars. Dat zijn er echter vrij weinig als je kijkt naar de enorme daling van de huizenverkoop in Nederland. De NVM zegt echter wel dat het aantal werknemers bij de makelaars enorm zijn gekrompen.

Moderne Vastgoed

Meegaan met de tijd is daarom ook wat wij aanraden. Uit de praktijk blijkt dat veel ondernemers op zoek zijn naar flexibele ruimtes. Met de crisis in gedachte willen zij af van lange huurcontracten. Zij willen bedrijfsruimte op maat met een korte looptijd. Veel vastgoedondernemingen passen zich hier dan ook naar aan en verbouwen hun grote kantoorruimte in kleinere units waar bedrijven zich kunnen vestigen. Ook word het bereiken van de ondernemingen die op zoek zijn naar bedrijfsruimte steeds makkelijker door het internet. Met websites zoals bedrijfsruimte amsterdam kunnen ondernemers makkelijker bedrijfsruimte vinden geschikt voor hun onderneming.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk