Retail marketing

Total
0
Shares
Retail marketing

Retail marketing


Bent u geïnteresseerd in retailmarketing? De retail bestaat uit de verkoop van fysieke goederen of koopwaar op een onveranderde locatie, zoals een winkelcentrum of departement, alwaar kleine of grote individuele of grote afzetters de retail aan de man brengen. Het is daarbij van belang dat de vooraf bedachte indeling van product categorieën gehandhaafd blijven wegens het goed verkopende concept. De retail marketing zorgt er dan ook voor dat de consument een grote keuze mogelijkheid heeft uit de verschillende samengebrachte retail producten en goederen. Omdat het daarbij veelal ook gaat om vergelijkbare en aanverwante producten aangeboden door een reeks van aanbieders, kunnen consumenten dan ook relatief tegen een gunstige prijs hun aankopen doen.

Clustering en product vernieuwing

Bij geclusterde retail marketing komen verschillende aanbieders van vergelijkbare producten binnen een product categorie samen in een winkelcentrum of departement. Retail marketing gaat dan ook in op hoe de product groepen binnen de retail zich ontwikkelen waarbij nieuwe producten uiteraard extra onder de aandacht van de consument worden gebracht. Het gaat dan ook om de omzetcijfers bij retailing van het collectieve aanbod van product categorieën en koopwaar binnen een enkel winkelcentrum. Vernieuwende producten met een onderscheidend karakter bieden binnen de retail verkoop dan ook mogelijkheden om meer markt aandeel aan te trekken.


End supply chain

De retail verkoop bevindt zich aan het eind van de verkoop keten. Het is de retailer die de laatste verkoop doet waarmee de consument of koper de aangekochte retail mee naar huis neemt. De retail verkoper dient dus een doelbewuste keus te maken omtrent welke producten door zijn stand of winkel verkocht wordt aangezien middels verstandig retail aan- en verkoop beleid de verkoopcijfers goed of minder goed uitvallen. Middels retail marketing dient u dan ook te realiseren welke producten of product categorieën echt goed verkopen binnen de afzetmarkt. Als retail verkoper wilt u ook uw afzetmarkt beschermen door verstandig product groepen aan de man te brengen.

Retail marketing voor groeiende omzet

Zodra u via retail marketing in de gaten heeft welke product groepen goed verkopen op de markt dan kunt u als retail verkoper uw slag slaan. Onderscheidt u zich van andere retail aanbieders door juist voor kwaliteit te gaan dan kunt u ook een aardig lokaal marktaandeel naar u toetrekken. Grote aanbieders van retail koopwaar kunnen uiteraard een reeks aan retail product categorieen binnen een winkel aanbieden om zo een grote afzetmarkt naar zich toe te trekken. Voordeel van een grote retail aanbieder is dan ook dat de winkel iets lager met de prijs kan gaan zitten om zo juist meer klanten aan te trekken. Zodoende zorgt de retail winkel ervoor dat er goede omzet en winst wordt gedraaid. Ook schapoptimalisatie kan uw omzet verder vergroten.

Retail marketing voor u

Om een retail winkel op te zetten laat u dan ook informeren via retail marketing. U wilt namelijk dat uw retail winkel een groot succes is en dat wilt u dan ook zo houden. Om ook uw afzetmarkt aandeel te vergroten maakt u handig gebruik van retail management. U wilt namelijk uw product categorieën voor het grote publiek aantrekkelijk maken, en daartoe voert u met retail marketing een effectieve informatie campagne door op een effectieve manier via reclame uw retail winkel onder de aandacht te brengen. Ook uw retail winkel kan een groot succes zijn door de juiste toepassing van retail marketing.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk