Taken directeur

Total
0
Shares
Taken directeur

Taken directeur


Hoe wordt ik directeur

Om directeur van een bedrijf te worden heeft u om te beginnen een goede opleiding nodig. Om directeur van een bedrijf te worden heeft u minimaal een HBO management opleiding nodig. Naast een goede opleiding heeft u nog een aantal andere kwaliteiten nodig om directeur van een bedrijf te worden. Om directeur van een bedrijf te worden heeft u een goed doorzettingsvermogen nodig, ook dient u over een groot probleemoplossend vermogen te beschikken. Verdere kwaliteiten die u dient te hebben is een grote kennis over uw vakgebied en de sector waar u zich in bevindt. Een directeur heeft veel verantwoordelijkheden en moet daarom goed met druk om kunnen gaan, tevens dien je als directeur te beschikken over veel praktijkervaring in jouw vakgebied.


Taken van directeur

Als directeur bent u verantwoordelijk voor een aantal zeer belangrijke aspecten van het bedrijf waar u werkzaam bent. Als directeur dient u zich bezig te houden met het opstellen van de bedrijfsplannen en strategieën. Bij het opstellen van de bedrijfsplannen en strategieën houdt u zich voornamelijk bezig met de nieuwe producten die het bedrijf gaat verkopen en de eventuele nieuwe markten die het bedrijf kan betreden. U bepaalt welke taken het personeel moet uitvoeren en u stuurt de leidinggevende van dit personeel aan om het personeel de juiste begeleiding te geven.

Personeel gemotiveerd houden

Verder dient u bedrijfsactiviteiten te plannen om al het personeel gemotiveerd en gedreven te houden. Om zoveel mogelijk betrokken te zijn bij het personeel dat in het bedrijf werkzaam is, bijvoorbeeld bij een bedrijfsongeval. Soms moet u dan met een letselschade advocaat onderhandelen. Bovendien neemt u ook nieuwe werknemers aan als deze nodig zijn binnen het bedrijf en handelt u eventueel het ontslag af van een huidige werknemer. Eventueel kunt u ook mensen voor aansturen om dit voor u te doen, maar dit is afhankelijk van de grote van het bedrijf waar u in actief bent. U moet de budgettering van het bedrijf klaar maken en in de gaten houden of de budgettering ook wordt nageleefd.

Accountmanagement

Verder heeft u als directeur nog verantwoordelijkheden tegenover de groothandel waar u bedrijf zaken mee doet, ook dient u vertegenwoordigers te ontvangen als deze naar het bedrijf komen waar u directeur bent. Als er besprekingen moeten worden gehouden onder het personeel van het bedrijf, dan dient u deze besprekingen te plannen en eventueel ook te leiden.

Geschikt als directeur

Als directeur heeft u de leiding over veel mensen. Niet iedereen is geschikt om deze maten van verantwoordelijkheid te dragen. Veel mensen zeggen tijdens hun schoolcarrière dat ze graag een directeur willen worden, maar velen weten dan vaak nog niet goed wat er allemaal bij komt kijken. Als directeur heeft u zeker geen luizenleventje, u heeft veel te doen en moet eigenlijk constant bezig zijn met het bedrijf waar u werkzaam bent. Als u iemand bent die echt van aanpakken houdt en graag uitdagingen aangaat dan bent u waarschijnlijk de juiste persoon om voor directeur te gaan. Als directeur heeft u een uitdagend en druk leven, dit kan zeker een voordeel zijn als u hier van houdt. Een ander voordeel is dat u goed krijgt betaald voor het werk wat u doet. U moet veel uren maken als directeur maar de verdiensten zijn vaak heel goed.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk