Verkoopmedewerker, wat doe je zoal?

Total
0
Shares
Verkoopmedewerker, wat doe je zoal?

Verkoopmedewerker, wat doe je zoal?


Verkoopmedewerker, wat doe je zoal?

Heb je weleens meegemaakt, dat je bij een autogarage ging kijken en dat je dan bij het zien van de verkoopmedewerkers bij jezelf dacht, dat wil ik ook? Als verkoopmedewerker heb je een heel afwisselende baan. Je bent immers elke dag met verschillende mensen bezig en dat zorgt ervoor dat geen dag hetzelfde is.


Verkoopmedewerker

Het hoeft niet perse een autogarage te zijn waar je als verkoopmedewerker aan de slag gaat. Er zijn tal van mogelijkheden van waar je eventueel terecht zou kunnen. Je hebt er wel een verkopersmentaliteit voor nodig. Je moet mondig zijn klantvriendelijk. Een representatief uiterlijk hebben en een gesprek kunnen voeren.

Taken

Het werken als verkoopmedewerker is heel afwisselend. Je kunt bijvoorbeeld in een showroom werken, maar ook bijvoorbeeld aan een informatiebalie of receptie of bij een servicecentrum. Hier is het belangrijk dat je goed kunt communiceren want je werk bestaat uit het beantwoorden van vragen welke klanten hebben of het adviseren van klanten over een bepaald product of dienst. Je moet ze kunnen informeren en dit op een juiste doch commerciële manier uitvoeren.

Door het directe klantcontact welke je hebt kun je zien of jouw werkzaamheden vruchten afwerpen. Op basis van de reactie van de klant kun je precies inspelen op zijn wensen. Door een goede communicatie voelt de klant dat je oprecht geïnteresseerd in hem bent en zul je vertrouwen wekken wat belangrijk is bij de verkoop van je product of dienst.

Als dit jou aanspreekt is het wellicht een functie die bij je past. Het is mogelijk om een opleiding verkoopmedewerker te volgen.

Opleiding verkoopmedewerker

Als je een opleiding verkoopmedewerker gaat volgen, dan leer je hierin allerlei commerciële gesprekstechnieken en hoe je deze in kunt zetten tijdens gesprekken welke je met klanten voert. Maar niet alleen commerciële technieken zijn van belang als je met klanten werkt, ook het omgaan en afhandelen van klachten is belangrijk. En hoe je klantgericht moet zijn om zo een goede indruk op de klant achter te laten. Buiten de technieken leer je ook hoe je een product moet presenteren en heeft de opleiding veel aandacht voor het persoonlijk contact met klanten.

De onderwerpen in de opleiding

  • Commerciële gesprekken voeren

  • Verkooptechnieken

  • Afhandelen van en omgaan met klachten

  • Onderhandelen

  • Producten presenteren

Als je de opleiding verkoopmedewerker afsluit krijg je een diploma. Deze toont aan dat je competent bent om als verkoopmedewerker aan de slag te kunnen gaan. Hiermee heb je dus een waardevol diploma op zak om je kans op werk als verkoopmedewerker te vergroten.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk