Voordelen van internet via glasvezel voor bedrijven

Total
0
Shares
Voordelen van internet via glasvezel voor bedrijven

Voordelen van internet via glasvezel voor bedrijven


Glasvezelkabel biedt voordeel

Het gebruik van 100% glasvezelkabel kent vele voordelen. De voordelen die de glasvezelkabel met zich meebrengt zijn er niet alleen voor de thuis gebruiker maar ook voor bedrijven. Deze voordelen zijn zeer divers en ik ga u in dit artikel zoveel mogelijk vertellen over wat glasvezel voor uw bedrijf kan betekenen.


Betrouwbaar glasvezelnetwerk

Het glasvezelkabel netwerk van Nederland is uiterst stabiel en zeer betrouwbaar. Mede dankzij het feit dat het bedrijf die glasvezel aanlegt, omdat deze elke woning of bedrijfspand voorziet van een eigen kabel. Dit zorgt er ook voor dat het glasvezelnetwerk het snelste netwerk is in heel Nederland. Het hele netwerk is één directe verbinding naar de provider waardoor er geen vertraging of vermindering van kwaliteit voor komt.

HFC Netwerk

Indien u geen gebruik maakt van het glasvezelnetwerk maakt u gebruik van het HFC netwerk. Het HFC netwerk (‘Hybrid Fyber Coaxial’) is een verouderd netwerk die de huidige technologie en kwaliteit van gegevens niet meer kan bijhouden. Dit betekent overigens niet dat glasvezel niet ook een onderdeel is van HFC, maar het glasvezel houdt op waar het bij u de wijk in komt en gaat over in een koperen coaxkabel. De glasvezelkabel die gesplitst wordt in een coaxkabel wordt ook nog eens gesplitst waar het bij u in huis komt. Dit werd gedaan om kosten te besparen.

Als u kiest voor de voordelen van glasvezelkabel voor bedrijven kiest u voor de toekomst. Want waar een coaxkabel in de toekomst de massale bestanden nog maar moeilijk kan dragen, kan een glasvezelkabel worden opgewaardeerd naar hogere snelheden.

Internet moet snel zijn

In een land als Nederland is het internet netwerk niet meer weg te denken binnen het bedrijfsleven. Tegenwoordig worden de meeste afspraken gemaakt online en wordt er ook steeds vaker online vergaderd. Binnen het bedrijf is het een must om een stabiele verbinding te hebben met het netwerk en u heeft er niets aan als deze verbinding extreem vertraagd wordt door de vele gebruikers binnen uw bedrijf.

Doordat er dagelijks meer over het internet wordt gedaan gaat uw verbinding er dus op achteruit. Maar niet met het glasvezelnetwerk voor bedrijven!

Als uw bedrijf verzekerd is van een aansluiting op het glasvezelnetwerk krijgt u daarbij toegang tot het snelste netwerk van Nederland met al zijn onbeperkte mogelijkheden. Het grootste voordeel van glasvezelkabel voor bedrijven is dat het verkeer uit beide richtingen met dezelfde snelheid kan reizen. Je kan dus net zo snel downloaden als uploaden! Nu is dit met glasvezelkabel vele malen sneller waardoor je als bedrijf nog sneller en efficiënter kan werken. Deze snelheden zijn van het grootste belang bij het openen van grote bestanden die via de mail naar uw bedrijf verstuurd zijn. Indien u snel moet reageren, wilt u niet een half uur wachten op het downloaden van een bestand, waar u met een glasvezelkabel slechts enkele minuten over doet.


Meer voor minder

Glasvezel biedt u het allerbeste op het gebied van communicatietechniek. Als u de prijzen gaat vergelijken met de huidige aanbieders van uw netwerk ziet u dat de prijzen niet veel verschillen. Het grote verschil zit zich dan ook in het dat u alles veel sneller en met hogere kwaliteit krijgt. Voor uw bedrijf is glasvezel de beste keuze en hopelijk bent u er nu net zo van overtuigd als ik.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk