Winkelsurveillance

Total
0
Shares
Winkelsurveillance

Winkelsurveillance


Hebt u schoon genoeg van winkeldiefstal uit uw winkel? Ook ik ben het helemaal zat dat mijn dogisterij leeggejat wordt. Toen er afgelopen week weer een een hoop lipstick was verdwenen was voor mij de maat vol! Er moest iets gebeuren! De vorige keer gaf de verzekering al aan dat ze deze schade niet konden blijven dekken. Ik weet dat er veel mogelijk is, maar wat precies weet ik ook niet. Ik ben in overleg gegaan met de specialisten van “Thema Beveiliging”. Zij legden mij uit hoe ik de winkel veiliger kan krijgen door de schappen anders op te stellen en daardoor meer toezicht te kunnen houden. Dit zou wel betekenen dat mijn personeel zelf op het tuig af moet stappen. Dat kan nog lastig worden.

Beveiligen

Beveiligen met camera’s

Ik heb aangegeven dat het misschien een goed idee zou zijn om camera’s op te hangen. Thema Beveiliging gaf daarbij aan dat het heel lastig is om met camera’s mensen op heterdaad te betrappen. Dit is ook wat ik van collega’s hoor. Ze hebben camera’s opgehangen, kunnen achteraf terugzien wie er heeft gejat, maar de politie doet er vaak weinig mee en mensen worden er niet echt door afgeschrikt. Ik kan dus beter eerst kijken naar effectievere middelen.

Beveiligen met personeel

Thema beveiliging rekende voor mij uit dat met de huidige diefstalproblemen het winst zou opleveren om beveiliger in de winkel te plaatsen. Ik gaf aan dat het wel een grote stap vond om direct voor lange tijd een beveiliger neer te zetten. Thema beveiligen bood aan om een beveiliger 2 weken op proef neer te zetten.


Veiligheid

Maandag ontmoette ik Chris, een jonge goedlachse breedgeschouderde vent die in een zwart jasje voor de winkel ging staan. Voor onze klanten was het eerst nog een beetje wennen, maar Chris brak meteen het ijs door de klanten netjes te groeten. Op rustige momenten liep hij door de winkel en hielp hij klanten met zoeken naar een product. Een bijkomend voordeel is dat lastige jongeren de winkel minder binnenkomen, en als ze komen houden ze zich rustiger. Ik merkte dat de sfeer in de winkel beter is en dat ook mijn personeel zich veiliger voelt met Chris voor de deur.

Vooral tijdens drukke uurtjes

In overleg met Thema Security heb ik ervoor gekozen de winkelsurveillance vooral in te zetten op de drukke momenten in de week. Tussen de middag komen er veel scholieren langs (met af en toe losse handjes) dus dan is het wel prettig als er iemand in de winkel rondloopt. Ook op de drukke momenten tijdens koopavond en op zaterdag wil ik iemand in de winkel hebben die oplet. Voor mezelf is het zo ook het beste te verantwoorden. Ik geef geld uit aan beveiliging op het moment dat ik het ook verdien.

Security

Nadat ik Chris had ingehuurd, ben ik weer gaan praten met mijn diefstalverzekering en die waren ineens een stuk toeschietelijker om mijn polis weer te heropenen. Dus mede-middestanders. Het is even een drempel om een Winkelsurveillance in te schakelen, maar je hebt er uiteindelijk zoveel profeit van. Voorlopig denk ik er niet aan om winkelsurveillant Chris weer weg te sturen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk