Zelf administratie doen of uitbesteden?

Total
0
Shares
Zelf administratie doen of uitbesteden?
Table of Contents Hide
  1. Zelf administratie doen of uitbesteden?
    1. Inhoud
    2. Voordat je een eigen onderneming mag starten moet je allerlei zaken geregeld hebben. Zo heb je, indien je financiering nodig hebt, een ondernemingsplan nodig. Wat maakt jouw onderneming anders van anderen? Wat voor producten of diensten ga je aanbieden en wat voor budget denk je daarvoor nodig te hebben. Een bank zal alleen akkoord gaan wanneer zij van mening zijn dat jij de lening terug kun betalen. Daarnaast zul je je in moeten schrijven bij de Kamer van Koophandel en een zakelijke rekening moeten openen. Ook moet je rekening houden met de btw die je zult af moeten dragen aan de belastingdienst. Laten we er vanuit gaan dat al het papierwerk nu in orde is, en je onderneming officieel gestart is. Wat nu? Stel je maakt meubilair op maat. Je verzorgd alles zelf. Je werft zelf nieuwe klanten, je werkt de klant zijn of haar ideeën uit naar een ontwerp en maakt de offerte. Wanneer de klant akkoord is gegaan koop je al het materieel in en ga je aan de slag. Het meubilair is klaar om in de juiste kleur gespoten te worden, dit werk besteed je uit. Ondertussen ben je met diverse andere klussen in de weer geweest. Maar hoe zit het nu met de administratie? Worden alle kosten goed verwerkt en is er nog wel budget om materieel in te kopen? Dit soort taken zul je zelf nog moeten uitvoeren. Niet iedereen is hier even goed in of heeft hier oren naar. Maar wat is nu verstandig? De administratie zelf doen of uitbesteden?
    3. Aan jou de keus

Zelf administratie doen of uitbesteden?


Voordat je een eigen onderneming mag starten moet je allerlei zaken geregeld hebben. Zo heb je, indien je financiering nodig hebt, een ondernemingsplan nodig. Wat maakt jouw onderneming anders van anderen? Wat voor producten of diensten ga je aanbieden en wat voor budget denk je daarvoor nodig te hebben. Een bank zal alleen akkoord gaan wanneer zij van mening zijn dat jij de lening terug kun betalen. Daarnaast zul je je in moeten schrijven bij de Kamer van Koophandel en een zakelijke rekening moeten openen. Ook moet je rekening houden met de btw die je zult af moeten dragen aan de belastingdienst.

Laten we er vanuit gaan dat al het papierwerk nu in orde is, en je onderneming officieel gestart is. Wat nu? Stel je maakt meubilair op maat. Je verzorgd alles zelf. Je werft zelf nieuwe klanten, je werkt de klant zijn of haar ideeën uit naar een ontwerp en maakt de offerte. Wanneer de klant akkoord is gegaan koop je al het materieel in en ga je aan de slag. Het meubilair is klaar om in de juiste kleur gespoten te worden, dit werk besteed je uit. Ondertussen ben je met diverse andere klussen in de weer geweest. Maar hoe zit het nu met de administratie? Worden alle kosten goed verwerkt en is er nog wel budget om materieel in te kopen? Dit soort taken zul je zelf nog moeten uitvoeren. Niet iedereen is hier even goed in of heeft hier oren naar. Maar wat is nu verstandig? De administratie zelf doen of uitbesteden?Aan jou de keus

Over het algemeen is de administratie prima zelf te verrichten, enige kennis is hierbij echter wel benodigd. Hier kan indien nodig een kleine cursus voor gevolgd worden. Maar je moet jezelf ook afvragen of dat is wat je wilt. Wil je na een werkdag in de avonduren de administratie nog bijwerken? Menig ondernemer besteed de administratie liever uit. Waarom? Omdat zij zich willen focussen op de core-business, datgene wat geld in het laatje brengt voor hun. Daarnaast moet het werk je ook liggen, wanneer je moeite hebt om met cijfers te werken is het aan te raden om de administratie uit te besteden of hulp in te roepen van een administratiekantoor. Administratiekantoor JeBo Finance zou je hier goed bij kunnen helpen. Naast de algemene administratie en het opstellen van de jaarrekening kunnen zij tevens belastingaangiften zowel zakelijk als privé uit handen nemen. In overleg zal bepaald worden wat voor werkzaamheden uit handen gegeven worden en hoe dit in zijn werk zal gaan.
 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit vind je misschien ook leuk