Preventief aspirine innemen is goed voor de gezondheid

Preventief aspirine innemen is goed voor de gezondheid

Aspirine voor een gezond lichaam

We nemen allemaal wel eens een aspirientje in om van die vervelende hoofdpijn af te komen. Het werkt uitermate goed om de druk op het hoofd te verminderen doordat het een pijnstillend effect heeft. Velen van ons gebruiken het slechts om de invloed van een kloppend of pijnlijk hoofd op te lossen. Met een enkele pil van 500 mg kan de pijn aanzienlijk worden gereduceerd of geheel verdwijnen. Aspirine kan echter ook worden gebruikt om de invloed van lichaamsaandoeningen te reduceren door het preventief in te nemen. Waarom kan een pil per week vele gezondheidsklachten reeds reduceren?

Werkzame stof

Het hoofdbestanddeel van aspirine bestaat uit acetylsalicylzuur en zorgt ervoor dat de pijn minder wordt, maar heeft ook een koortsverlagend effect en zorgt ervoor dat ontstekingen minder worden. Deze combinatie maakt dat de pil een graag geziene medicijn is binnen ieder huishouden. Het geeft de mogelijkheid om met een enkele pil doeltreffend de invloed van aandoeningen te verminderen zodat je er minder last van hebt. Afhankelijk van de leeftijd kan een kind een halve pil innemen en volwassenen tot op twee pillen per keer. Zo doende kunnen vele pijntjes en koortsachtige aandoeningen handig worden verholpen. Daarnaast is het eveneens goed tegen andere aandoeningen.

Bloeddruk en anti trombosevorming

Een zeer belangrijke bijkomstigheid is dat de stof acetylsalicylzuur er ook voor zorgt dat bloedplaatjes niet of minder de neiging hebben om te gaan samenklonteren. Oftewel de kans op trombosevorming of bloedpropjes neemt af. Het heeft daarbij een gunstig effect op de doorstroming van bloed waardoor ook hart- en vaatziekten minder kans hebben.

Minder kans op huidkanker

Binnen een onlangs uitgevoerd Amerikaans onderzoek is gebleken dat aspirine ook een gunstige werking heeft op huidkanker. Het is de aanname binnen het onderzoek dat de werkzame stoffen minder ontstekingen opleveren waardoor ook de kans op huidkankervorming minder is. De resultaten van daarvan zijn bemoedigend en wijzen in deze richting. Verder wetenschappelijk onderzoek zal verder moeten uitwijzen of deze relatie werkelijk bestaat. Voor alsnog wordt ervan uitgegaan dat aspirine minimaal een gunstig effect heeft bij het voorkomen van huidkanker.

Welk type pijnstiller nemen?

Aspirine is een totaal ander product dan bijvoorbeeld ibuprofen of paracetamol. De werkzame stoffen zijn anders dan de originele pijnstiller. Wegens de gunstige werking van acetylsalicylzuur op het lichaam en de positieve invloed op de gezondheid valt de inname van aspirine in het bijzonder aan te bevelen. Omdat het ook een preventieve werking heeft is het eveneens geschikt om in te nemen ten tijde dat je geen hoofdpijn hebt. Een keer per week een aspirine innemen kan reeds een gunstige werking op het lichaam hebben zodat de invloed van trombosevorming, huidkanker en mogelijk andere aandoeningen wordt beperkt. Neem het ook wat vaker in zodat je een gezonder lichaam hebt.

Voorkom hoge dosering

Ook bij dit middel geldt dat je altijd op de dosering moet letten. Neem nooit meer in dan de voorgeschreven hoeveelheid. Lees daartoe de bijsluiter. Om een preventieve werking te hebben zodat de gezondheid wordt bevorderd lijkt de inname van 1 of 2 aspirines per week op zijn plaats. Voorkom dat je meer inneemt om gewenning en verslaving te vermijden. Doe je voordeel door je gezondheid positief te stimuleren door aspirine in te nemen.

Lees verder suggesties:

Brandnetelthee kuur, verbeter je gezondheid preventief

Artikel partner:

Lang leven: Tips om de gezondheid en levensverwachting te verbeteren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk