Dit moet je weten over een opblaasbare jacuzzi

Dit moet je weten over een opblaasbare jacuzzi

Wil jij deze zomer of winter genieten van een jacuzzi in de tuin? Kies dan voor een opblaasbare variant! Het grootste voordeel is dat er geen ruimte in de tuin verloren gaat, maar dat je wel zelf kunt gaan genieten. In dit blogbericht vertellen we je alles wat je moet weten over de opblaasbare jacuzzi.

Wat is een opblaasbare jacuzzi?

Als je op zoek gaat naar een jacuzzi voor in de tuin, ga je al snel merken dat je veel geld kwijt bent. Een opblaasbare variant zorgt ervoor dat je veel minder geld kwijt bent met hetzelfde resultaat. Een opblaasbare jacuzzi is namelijk niks anders dan een normale jacuzzi. Hij wordt ook gevuld met warm water en je kunt er erg fijn in zitten. Het enige verschil is dat de opblaasbare jacuzzi opgeblazen wordt. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Allereerst is de plek waar de jacuzzi staat niet voor eeuwig. Je kunt hem gemakkelijk verplaatsen. Daarnaast hoef je hem ook niet het gehele jaar te laten staan. Je kunt hem na bijvoorbeeld een week weer leeg laten lopen en opbergen in de schuur. Als je vervolgens weer in de jacuzzi wilt, kun je hem gemakkelijk weer opzetten.

Hoe lang warmt een opblaasbare jacuzzi op?

Het opwarmen van een jacuzzi is altijd verschillend. Het hangt namelijk van meerdere factoren af hoe snel de jacuzzi opgewarmt is. Allereerst is het belangrijk om te kijken naar het verwarmingselement. Hierbij moet je rekenen met een gemiddelde van ongeveer 1 tot 2 graden per uur. Omdat je een watertemperatuur van ongeveer 40 graden Celcius wilt bereiken, moet je dus wel enkele uren de opblaasbare jacuzzi opwarmen. Je kunt het proces versnellen door hem te vullen met warm water en goed af te dekken. Als je hem vult met bijvoorbeeld warm water en extra kokend water, gaat de temperatuur snel omhoog. Als je hem vervolgens goed afdekt, kan de warmte er ook niet snel uit.

Kun je de opblaasbare jacuzzi in de winter gebruiken?

Wanneer je een opblaasbare jacuzzi gaat aanschaffen, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de kwaliteit van het pvc. Als je namelijk een opblaasbare jacuzzi hebt van hoge kwaliteit pvc, kun je hem gemakkelijk in de winter ook gebruiken. Ook wanneer het vriest, kan een sterke opblaasbare jacuzzi gemakkelijk de winter overleven. Tijdens de vorst moet je wel de verwarming aan laten staan. Anders loop je namelijk het risico dat de jacuzzi en het bad gaan bevriezen. Daarbij is ook de locatie van de opblaasbare jacuzzi belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld altijd voor dat hij goed afgedekt in de tuin staat, zodat het water minder snel zal bevriezen.

Dit vind je misschien ook leuk