Duurzame interieurtrend van 2022; the new raw

Duurzame interieurtrend van 2022; the new raw

Zoals met heel veel dingen, is het ook binnen interieurstijlen een trend; duurzaamheid. Een stijl als the new raw definieert dit door gebruik te maken van duurzame en natuurlijke materialen vol karakter. Een duurzame en industriële stijl die steeds populairder aan het worden is. We vertellen je er graag alles over!

Duurzaamheid

Al een hele tijd zijn vintage en tweedehands meubels weer helemaal hot and happening. We scoren onze meubels steeds vaker via iemand anders, wat natuurlijk al ontzettend duurzaam is! Het is zonde om al die mooie spullen weg te gooien en af te danken, terwijl ze vaak nog een goede tweede ronde mee kunnen! Ook zien we steeds meer het gebruik van natuurlijke materialen, zoals duurzaam hout en gerecyclede materialen terugkomen in onze interieurs. The new raw integreert deze rauwe materialen ook in het interieur, voor een look vól karakter. Die oude bakstenen muur in je huis? Past perfect in een industriële stijl!

The new raw

Deze stijl combineert stoere en verweerde materialen met trendkleuren als bruin, grijs en gebroken wit. Natuurlijke materialen zoals steen, linnen, hout en leer zijn kenmerkend voor deze stijl. De stijl is tijdloos en toegankelijk, omdat je het geheel naar eigen wens kunt indelen. Ga je all-out met een complete stijl of houdt je het liever minimalistisch door enkele rauwe elementen toe te passen? Met een aantal industriele meubels, zoals een robuuste tafel of houten badkamermeubel, geef je je interieur een industriële touch, zonder dat het too much hoeft te zijn. Hierdoor kun je ook bekijken of de stijl écht iets voor jou is. 

Warme twist

Fan van industrieel én warmte? Industriële meubels kunnen soms wat koel overkomen in een ruimte. Door het te combineren met warme kleuren als cognac, bruintinten of kaki, maak je het geheel wat warmer en toegankelijker. Denk bijvoorbeeld aan een stoere, cognackleurige leren bankstel met zwarte poten op een linnen vloerkleed in gebroken wit. Eventueel wat zachte kussens erbij en je mixt het stoere industriële met zachtere kleuren en materialen voor een warm geheel. 

Denk ook eens aan de muren

Wanneer je de industriële stijl graag zou willen toepassen, kun je ook denken aan de muren. Een mooie bakstenen muur voor een deel donker verven en daar mooie industriële meubels tegenaan plaatsen is al een heel goed begin. Denk aan een robuuste kast of eettafel tegen de wand. Niet in het bezit van een oude bakstenen muur? Er zijn veel soorten industrieel behang waarmee je hetzelfde effect kunt krijgen. Hang aan de muur zachtere elementen, zoals sierlijke lampen of een mooie foto om het industriële weer wat te doorbreken. Zo zie je maar, met industriële meubels kun je alle kanten op. 

Dit vind je misschien ook leuk