Energie besparen in de zakelijke dienstverlening

Energie besparen in de zakelijke dienstverlening

Op kantoor zijn er vaak veel apparaten die veel energie verbruiken, maar ook gemakkelijk zijn om op te besparen. De prijs van de energie ligt namelijk altijd aan de energiemaatschappij. Zo kun je bijvoorbeeld veel besparen op verlichting en verwarming.

Onnodig stroomverbruik

Nu is verlichting natuurlijk niet weg te denken uit een kantoorruimte, maar er zijn veel lampen die onnodig veel energie verbruiken. Vervang daarom de gloeilampen en TL-verlichting voor ledlampen en led-TL. Ouderwetse TL-technologie kun je ook vervangen voor moderne TL-technologie. Dit kan tot wel twee derde in de energiekosten besparen, wat dus een goede investering is. Als je er ook nog een reflector achter plaatst voor meer licht, heb je zelfs de helft minder lichtpunten nodig.

Een andere hulp is een tijdschakelaar. Een tijdschakelaar voor verlichting die ‘s nachts niet nodig is zorgt er voor dat je enkel energie verbruikt wanneer het echt nodig is. In ruimtes waar niet continu iemand aanwezig is, zoals een toilet, bespaar je door bewegingsmelders te plaatsen.

Als je alle apparatuur aansluit op schakelblokken zorg je ervoor dat er niet nodig energie verbruikt wordt. Zo bespaar je per apparaat ongeveer een derde op energie door de apparaten ‘s nachts en in het weekend uit te zetten. Wanneer je de apparaten gebruikt is het verstandig om de ‘energiebesparing’ aan te zetten. Dan schakelen de apparaten uit als je ze even niet gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk