Hoe kan ik goedkoop auto rijden?

Hoe kan ik goedkoop auto rijden?

Hoe kan ik goedkoop autorijden? | Belasting voordeel auto Wil je weten hoe je in de tijd van stijgende brandstofprijzen goedkoop auto kan blijven rijden? Lees dan verder. Door de stijging van de brandstofprijs kijken veel benzinerijders verlekkerd naar dieselprijzen aan de pomp en naar verbruikscijfers van een diesel.

Helaas is de wegenbelasting voor dieselauto’s zo hoog in Nederland dat je veel moet rijden voordat dit goedkoper is. Lees verder hoe u zonder veel kilometers toch goedkoop diesel kunt rijden.

Particulieren

Wil je als particulier goedkoop dieselen? Dan kun je het beste zoeken naar een belastingvrije auto. Er zijn 2 soorten belastingvrije auto’s *

  • Auto’s met lage co2 uitstoot *
  • Auto’s ouder dan 25 jaar
  • Auto met lage co2 uitstoot

Auto’s met een co2 uitstoot dan 95 gram co2 per kilometer hoeven geen wegenbelasting te betalen.

Er zijn een aantal types die hier aan voldoen. De Volkswagen Polo Bluemotion en de Citroen C3 diesel zijn voorbeelden van auto’s waarover geen wegen belasting hoeft te worden betaald. Kijk verder voor een complete lijst van belastingvrije auto’s.

Ondernemers

Ondernemers hebben 3 mogelijkheden om goedkoop auto te rijden: Auto met lage co2 uitstoot Grijs kenteken Auto van minimaal 15 jaar oud lees hier meer over de voordelen voor ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk