Bloedrode puntjes op de eikel

Bloedrode puntjes op de eikel

Rode vlekjes en stippen op de eikel en voorhuid

Heb je geslachtsgemeenschap gehad dan kan het voorkomen dat er rode vlekken of stippen op de eikel of onder de voorhuid voorkomen. Uiteraard is het afhankelijk van de oorzaak hoe de aandoening kan worden behandeld. Wat kunnen de achterliggende veroorzakers zijn en wat moet je doen om het weer in ere te laten herstellen?

Onvoldoende vocht

Het hebben van geslachtsgemeenschap moet worden gedaan met voldoende slijm of vocht zodat de beweging soepel verloopt. Het gaat er daarbij om dat de mate van wrijving minimaal is zodat beide partners optimaal van de daad kunnen genieten. Vaak zal er voldoende slijm aanwezig zijn, echter als de daad langdurig aanhoudt of als men van nature weinig afscheiding heeft dan kan het snel teveel wrijving opleveren. Het verloopt stroever waardoor juist de huid van de eikel overmatig wordt beroerd. Het kan zijn dat de huid meer blijft plakken waardoor het iets wordt uitgerekt. Het kan leiden tot iets verrekte of gescheurde huid zonder dat er bloed uitkomt, echter er is wel sprake van aangetast weefsel. Het lijkt op een dun iets uitgestrekte huidaantasting met een rode of roze verkleuring.

Te hard gedaan

Heb je het te hard hebben gedaan kan ervoor zorgen dat de bloeddruk plaatselijk te hoog is geworden. Het kan zijn dat er te hard in is geknepen waardoor het bloed als het ware naar het huidoppervlak wil stijgen. Het kan leiden tot bloedrode puntjes of stippen op de eikel. Omdat er sprake is van een kleine plaatselijke bloeduitstortingen kan het snel weer wegtrekken. Veelal duurt het circa een dag voordat men er niets meer van terugziet.

Invloed van zeep of diabetes

Een onbalans van de pH waarde van de huid kan ervoor zorgen dat goede bacteriën worden uitgeschakeld en slechte schimmels actief worden. Was je veel met zeep onder de voorhuid en spoel je het daarna onvoldoende met water af dan kunnen schimmels de overhand krijgen. Deze zuuronbalans kan ook voorkomen bij diabetes patiënten. Door het versuikerde lichaam of bloed neemt de zuurgraad van de plas toe met hetzelfde resultaat als bij zeepgebruik. De aandoening geheten balanitis kan de complete eikel en voorhuid aandoen en kan verschilfering  geven.

Behandeling

Is er sprake van een tijdelijke bloeduitstorting door het te hard te hebben gedaan of bij teveel wrijving dan gaat het vanzelf over. Je kunt het mogelijk iets insmeren met een verkoelende zalf. Rode stippen of vlekken veroorzaakt door een schimmelinfectie kunnen daarentegen worden bestreden met een anti-fungal crème of anti-schimmel zalf. Daarmee wordt de groei gestopt en trekt het weg. Ook de pH waarde wordt ermee hersteld. Betreft het echter een SOA dan zal in de meeste gevallen een antibiotica kuur noodzakelijk zijn. Treedt er na drie dagen bij het gebruik van een zalf geen verbetering op dan is het verstandig om je aanvullend te laten informeren door de huisarts of GGD.

Lees verder suggesties:

Jeukende blaasjes, vlekken, wratjes op de eikel, wat is het?

Zeep kan rode vlekjes en jeuk op de eikel veroorzaken

Diabetes kan een schilferige rode eikel en voorhuid geven

Artikel partner:

Afschilferende eikelhuid door lage PH waarde urine, diabetes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk