Hoe laat is het in Amerika

hoe laat is het in amerika

De VS strekt zich uit over het Noord-Amerikaanse continent, met de 48 aangrenzende staten tussen Canada en Mexico. Met 9,83 miljoen km² en meer dan 325 miljoen inwoners is de VS het derde of vierde grootste land qua totale oppervlakte en het derde grootste land qua bevolking. Amerika valt door de grote oppervlakte in verschillende tijdzones. Het is dus onmogelijk om één tijd te vermelden wanneer je wil weten hoe laat het is in Amerika.

Wat zijn de verschillende soorten tijdzones?

Tijdzones worden gebruikt om de tijd van de dag af te stemmen op de standaardtijd van een locatie. Er zijn veel verschillende soorten tijdzones en ze variëren op basis van hun afwijking in uren vanaf Coordinated Universal Time (UTC). Er zijn twee hoofdtypen tijdzones: standaard en zomertijd. Standaardtijd is de oorspronkelijke methode voor het meten van de lokale klok van een locatie, die werd ingesteld op een vast interval van UTC. Zomertijd is wanneer klokken in een gebied tijdens de zomermaanden een uur vooruit worden gezet om de daglichturen te maximaliseren.

Wat is de huidige tijd in Amerika?

Om toch een antwoord te geven op deze vraag is het zo dat we terugmoeten naar de verschillende tijdzones. Hierbij de een aantal Amerikaanse steden voor het vermelden van de huidige tijd in Amerika.

Lokale tijd in Atlanta

De lokale tijd in Atlanta is 6 uur vroeger dan in Nederland.

Lokale tijd in Seattle

Het tijdsverschil in Seattle met Nederland is 9 uur vroeger.

Lokale tijd in Detroit

Het tijdsverschil in Seattle met Nederland is 9 uur vroeger.

Lokale tijd in Los Angeles

Het tijdsverschil in Los Angeles met Nederland is 9 uur vroeger.

Dit vind je misschien ook leuk