Calorieën bepalen je leven

Calorieën bepalen je leven

Veel mensen zouden maar wat graag een paar kilo’s kwijt zijn. Wat je vaak terug hoort komen is de vraag: “Hoe sport ik zoveel, maar val ik zo weinig af?” Een terechte vraag en het is goed om dat eens onder de loep te nemen Vaak is het omdat er toch nog teveel calorieën naar binnen gaan omdat het sporten zorgt voor meer eetlust. Daarom hieronder wat tips om ervoor te zorgen dat je die kilo’s toch een keer kwijtraakt.  

Gezond eten

Om te beginnen is het eten van gerechten met lage vet percentages altijd een goed idee. Neem In plaats van snoep en snacks een stuk groente of fruit. Producten met veel suiker en vet zijn meestal de oorzaak van veel calorieën, daarom is het verstandig om te kijken hoeveel calorieën een product bevat. Gezond eten gaat goed samen met sporten en passende kleding als een sport bh kopen is dan geen slecht idee.

Sporten

Sporten als je de calorieën er weer af wilt werken is altijd een goed idee en het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Zelfs in de regen kan je wel sporten dus trek je shock absorber bh aan en ga een rondje hardlopen. Rennen, zwemmen, springen, lopen wat je maar kan bedenken alles waar je een beetje intensief mee kan bewegen helpt met verbranden van calorieën. Het is handig om een manier te hebben om bij te houden hoeveel je hebt verbruikt tijdens het sporten gelukkig zijn daar speciale sport horloges voor om dat bij te houden. Dus waar wacht je nog op, pak je sportschoenen uit de kast en ga een sporten om de calorieën eraf te branden.

Diëten

Het is handig om samen met het sporten je normale eetgewoontes een beetje aan te passen, zodat je minder calorieën binnen krijgt. Het is dan ook belangrijk om een dieet te volgen waar je je denkt aan te kunnen houden. Te ambitieuze mensen geven het dan ook al snel op, bouw zoiets langzaam op net zoals met het sporten. Je moet er voor zorgen dat je doel haalbaar is zodat je niet halverwege opgeeft want dan heeft beginnen geen zin. Diëten is goed voor je en goed te doen zolang je er maar gemotiveerd voor blijft, doe een dieet voor 5 dagen en geef jezelf in het begin 2 dagen om weer even terug naar oud te gaan. Zo word het een stuk makkelijker, 5 dagen volhouden en dan in het weekend de teugels iets laten vieren om het leuk te houden.

Motivatie is een must

Dus je bent begonnen of je wilt beginnen met calorieën verbranden, dan is het belangrijk jou en je lichaam de motivatie te geven dat jullie nodig hebben. Bedenk een soort beloningssysteem voor jezelf voor drie dagen succesvol sporten en diëten mag je eens een dagje overslaan. Dit om je lichaam wat rust te gunnen maar ook om jezelf weer op te laden voor de volgende drie dagen. Blijf dat volhouden en je komt een stuk makkelijker door een dieet en drie dagen sporten heen. Combineer dit met je dagelijks leven en maak een soort  routine voor jezelf, dit geeft stabiliteit en geeft je motivatie om door te zetten tot de dag dat je weer even lekker terug mag gaan naar oud.

Dit vind je misschien ook leuk