Studeren in Rotterdam

Studeren in Rotterdam

Rotterdam staat internationaal bekend als een geweldige wereldstad. Rotterdam telt erg veel muziekfestivals, bezit veel kunst en cultuur, de wereldberoemde haven en natuurlijk erg veel voetbal. Kortom: Rotterdam is een stad waar altijd iets te beleven valt. Zeker ook voor studenten. Rotterdam heeft veel goede hogescholen en studentenverenigingen. Door het geweldige uitgaansleven, de beroemde kunst en cultuur en de goede scholen maken Rotterdam een echte studentenstad.

Uitgaansleven

Rotterdam heeft elk jaar weer een enorme diversiteit aan druk bezochte evenementen. Daarnaast is de Rotterdam de geboortestad van de Nederlandse housescene, waardoor de evenementen altijd van uitermate goed niveau zijn. Natuurlijk wordt parkeren in Rotterdam een stuk gemakkelijker gemaakt door de goede parkeergarages van Q-Park.

In Rotterdam zijn ook veel culturele evenementen zoals het Film Festival. Deze evenementen worden steeds populairder en steeds drukker bezocht. Tevens zijn ook veel clubs en feesten met een behoorlijke diversiteit aan muzieksoorten.

Cultuur

Rotterdam kent veel kunst en cultuur. Er zijn verschillende onderwijsinstellingen waar leerlingen hun eigen kunst tot leven kunnen wekken. In de kunsthal komen veel interessante exposities aan bod. Verder zijn er veel musea in Rotterdam en worden er ook regelmatig cabaret, dans en verdere theatervoorstellingen in Rotterdam gegeven.

Moderne architectuur

Qua architectuur gaat Rotterdam erg met de tijd mee en heeft dus veel vernieuwde architectuur. Denk bijvoorbeeld aan de Erasmusbrug en de Kubuswoningen. De architectuur is dus erg vernieuwd. Daarnaast zijn er ook erg veel indrukwekkende wolkenkrabbers en hoogbouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk