5 redenen om elektrische haarden te overwegen in plaats van gashaarden voor een nieuw huis

5 redenen om elektrische haarden te overwegen in plaats van gashaarden voor een nieuw huis

Als het om open haarden gaat, hebben mensen twee populaire opties. Ze kunnen kiezen voor een gashaard of een elektrische haard. De waarheid is dat ze allebei hun unieke voor- en nadelen hebben, maar de nieuwe huizenbouwers kiezen voor elektrische boven gashaarden.

Als je nog steeds twijfelt over welk type open haard je moet kiezen, zijn hier vijf redenen waarom nieuwe huizenbouwers een elektrische haard boven gashaarden kiezen.

Elektrische haarden zijn zuiniger dan gashaarden

Het belangrijkste economische voordeel van elektrische haarden is dat ze goedkoper in gebruik zijn dan gashaarden. Vrijstaande elektrische haarden kunnen een geweldige oplossing zijn als je in een huurappartement of appartement woont, omdat ze geen installatie vereisen en geen ventilatievereisten hebben. De elektrische haard is een veelzijdige, mooie en traditionele manier om warmte en comfort toe te voegen aan een woon- of slaapkamer. Bovendien zijn ze ook in een kortere tijd geïnstalleerd dan gashaarden en kun je ze aanpassen aan de stijl van je interieur.

Met een elektrische haard heb je meer controle over de temperatuur

Met je afstandsbediening of thermostaat zet je je elektrische haard eenvoudig aan en uit. Het is niet nodig om je bedieningselementen direct aan te passen zoals bij een gashaard. En omdat hij elektrisch is, is de haard altijd binnen een fractie van een seconde warm en klaar!

Een elektrische haard biedt meer veiligheid voor je woning

Een ingebouwde elektrische haard is veiliger dan een traditionele haard omdat er geen open vuur wordt gebruikt om de ruimte te verwarmen. Bijna alle warmte die een elektrische haard opwekt, komt van een elektrische spoel die in de haard is ingebouwd. Je huis loopt nooit het risico in brand te vliegen zoals bij een traditionele open haard.

Er zijn geen emissies omdat de bron de elektrische spoel is. Traditionele gashaarden verbranden dan weer gas wat risico op gaslekken met zich meebrengt. 

Elektrische haarden zijn eenvoudiger te installeren dan gashaarden

De duidelijke keuze voor nieuwe huizenbouwers is om elektrische haarden te installeren, omdat elektrische haarden niet zo moeilijk te installeren zijn als gashaarden. Dit vermindert de tijd en kosten van je installatie aanzienlijk. Gashaarden vereisen dure ventilatiesystemen voor installatie. Elektrische haarden zijn volledig op zichzelf staand en vereisen geen externe ventilatie of gespecialiseerde knowhow tijdens de installatie, waardoor ze meer doe-het-zelfvriendelijk zijn.

Gashaarden zijn luidruchtiger

Elektrische haarden zijn stiller dan gashaarden. Gashaarden kunnen geluidsniveaus produceren tot 90dB. Een elektrische haard wordt normaal gesproken gerapporteerd op 50dB, wat ongeveer het geluidsniveau is van een koelkast.

Dit vind je misschien ook leuk