Dit zijn de schoenentrends van deze zomer

Dit zijn de schoenentrends van deze zomer

Het is eigenlijk pas net lente, maar wij hebben al helemaal zin in de zomer. Eindelijk weer lekker veel zon en met blote benen naar buiten. Ben jij al begonnen met het samenstellen van je zomeroutfits? Daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, want je wil natuurlijk goed voorbereid zijn op het fijnste seizoen van het jaar. Niet alleen de kleding is hierin belangrijk, schoenen hebben immers ook veel impact op een outfit. Om je te helpen met het plannen van jouw outfits, zetten we in dit artikel de schoenentrends van deze zomer voor je op een rij! 

Retro is weer helemaal in

Dat retro stijlen weer hip worden, hebben we de laatste jaren maar al te vaak meegemaakt. Dit jaar is het ook weer zo ver, maar dan op het gebied van sneakers. Een grote schoenentrend voor deze zomer wordt namelijk het dragen van retro sneakers. We zagen deze trend ook al op de catwalk in het vorige seizoen, maar het lijkt erop dat we hem gewoon meenemen naar het voorjaar en de zomer van 2023. Ideaal voor mensen die niet zo van open schoenen of hakken houden, trek gewoon lekker je comfortabele sneakers aan. Wil jij graag een nieuw paar retro sneakers aanschaffen voor de zomer? Kijk dan eens bij merken zoals Ecco Sneakers. Hier vind je simpele, maar toch trendy sneakers die helemaal in deze trend passen. 

Sleehakken zijn nog steeds een favoriet

Dit voorjaar kunnen we allemaal comfortabel op hakken lopen, want de sleehak is weer helemaal in. Eigenlijk is hij nooit echt weggeweest, maar deze zomer zullen we weer extra veel schoenen met sleehakken tegenkomen. Zowel op straat als op het strand. Het is een ideale trend voor mensen die eigenlijk liever niet op hakken lopen, maar toch af en toe wat langer willen lijken. Sleehakken zijn immers een stuk comfortabeler dan andere soort schoenen met hak. Er zijn een hoop leuke varianten te vinden van de sleehak, dus je vindt altijd wel een paar dat perfect bij jou past!

Hele hoge laarzen

We gaan deze zomer niet alleen de hoogte in op sleehakken, maar ook met de hoogte van onze laarzen. De thigh high boots zijn deze zomer namelijk weer helemaal in. Ook deze trend is eigenlijk niet weggeweest, we zijn gewoon nog steeds allemaal fan van dit prachtige ontwerp. Op de catwalk kwamen er zelfs wat extreme varianten voorbij, die het bijna mogelijk maken om het hele jaar door een minirok te dragen. Maar ook de ‘standaard’ dijhoge laarzen kun je zonder problemen de rest van het voorjaar en de zomer blijven dragen. Een goede manier om witte benen te verbergen.

Dit vind je misschien ook leuk