Hoe snel groeit haar?

Hoe snel groeit haar?

Altijd al benieuwd geweest naar hoe snel je haar groeit? Lees dan snel deze blog, want het antwoord zal je verbazen. Je haar groeit continu. Dit feitje zal je niet verbazen, maar soms duurt het even voordat je het ook zelf ziet. Wellicht heb je ook wel eens dat moment gehad dat je het gevoel had dat je het ene moment nog kort haar had, en dat je haar toen ineens weer lang was. In dat geval weet je dat het tijd is voor de kapper. De één laat zijn haar geregeld knippen, de ander doet dit per half jaar of per jaar zelfs. Maar hoe snel groeit haar nu eigenlijk? We geven je het antwoord hieronder.

Wat is de snelheid van de groei van haar?

Er is geen vaste snelheid voor haargroei. Het kan per persoon verschillen. Daarom kunnen we alleen spreken van een gemiddelde snelheid. Kijken we naar dit cijfer, dan komen we uit op zo’n 0.30 tot 0.40 millimeter per dag. Kijken we naar de gemiddelde stand na een maand van je haar laten groeien, dan is dit circa één centimeter. Per maand kun je dus een haargroei van ongeveer één centimeter verwachten. Dit is wellicht meer dan je zou verwachten. Iedere vierkante centimeter van je hoofdhuid bevat ongeveer 200 haren. Of je haar iets sneller of langzamer dan gemiddeld groeit, en hoe dik je haren zijn, is genetisch bepaald.

Waarom groeit je haar sneller of langzamer?

We hebben je al eens eerder verteld over de haar trends van nu. Maar zijn er dingen die je doet die de snelheid van de groei van het haar kunnen beïnvloeden. De haargroei kan minder snel gaan als er sprake is van stress in je leven. Ook een verstoorde hormonale balans kan hier van invloed op zijn. Stress heeft een negatieve impact op vrijwel alles, dus het is belangrijk om er voor te zorgen dat je goed in je vel zit. Dit zal je haargroei alleen maar bevorderen.

Wat kun je doen om de snelheid van je haargroei te stimuleren? Ten eerste is goed eten van belang. Een gebalanceerd en gezond dieet doet wonderen voor het groeiproces van je haar. Daarnaast kunnen verzorgingsproducten voor je haar van een hoge kwaliteit er aan bijdragen dat de groei van je haar sneller gaat. Een massage met kokosolie in de haren zal je wonderen doen. Dit voelt niet alleen goed, maar het herstelt ook de vochtbalans in je haren. Probeer zo min mogelijk haar per dag te verliezen, laat je haar om de 4 – 6 weken als het lang is en gebruik haarverzorgingsproducten die afgestemd zijn op jouw type haar (bijvoorbeeld krullen of niet).

Dit vind je misschien ook leuk