Wat is de beste accuboormachine om te kopen?

Wat is de beste accuboormachine om te kopen?

Ben jij een echte klusser? Of heb je wellicht een klusje liggen dat je graag even zelf wilt doen? Dan kan het slim zijn om een accuboormachine te kopen. Deze helpt je namelijk op een handige manier met je klus. Het kan lastig zijn om een keuze te maken tussen alle verschillende boormachines die verkrijgbaar zijn. Om de beste accuboormachine te vinden voor je klus, moet je verschillende aspecten 

Hoe kies je de beste accuboormachine?

Als je op zoek bent naar de beste accuboormachine, zijn er verschillende aspecten die je in gedachten moet houden. In eerste instantie is het belangrijk dat je de accuboormachine kiest aan de hand van de klus die je hebt. Ga je de accu boor enkel gebruiken om te schroeven of ga je ook gaten boren? Door goed voor ogen te hebben wat je precies nodig hebt, kun je een goede keuze maken voor het apparaat. Op deze manier kun je bijvoorbeeld voor een goedkoper model kiezen als je weet dat je hem toch niet dagelijks gaat gebruiken. 

Met welke verschillen moet je rekening houden?

Een accuboormachine bestaat uit enorm veel verschillende soorten en maten. Door een test accuboormachine te doen, weet je precies welke je nodig hebt voor de verschillende gelegenheden. Allereerst zit er een groot verschil in de voltage. Als je slechts van plan bent om te gaan schroeven in hout, is het voldoende om te kijken naar een apparaat met 10,8 volt. Als je echter meer van plan bent met de accuboormachine, is het verstandig om te kijken naar een voltage van minimaal 14,4 volt. In de regel wordt er voor een hoger voltage gekozen naarmate de klus zwaarder is. 

Welke accu is het beste?

Op het moment dat je hebt gekozen voor een bepaald merk of voltage, heb je ook nog de keuze voor de accu. Er zijn drie verschillende accu’s waar je voor kunt kiezen: De NiCd, NiMH of de Li-Ion. De NiCd is een relatief goedkope accu. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor de goedkopere modellen. Deze accu dien je altijd volledig te gebruiken alvorens je hem op gaat laden. Bij de NiMH accu is dat niet zo. Deze kan echter wel snel leeg gaan, zelfs als je hem niet gebruikt. De meest moderne accu is de Li-Ion. Deze accu is weliswaar het duurste, maar is kwalitatief ook het beste!

Dit vind je misschien ook leuk