Goed voor de dag komen

Goed voor de dag komen

Menig mens werkt vijf dagen in de week. Op deze dagen moet je natuurlijk goed voor de dag komen, helemaal wanneer je altijd in pak moet komen. Maar hoe zorg je er voor dat je hier altijd rekening mee houdt?

Zorg een dagelijkse structuur

Een van de belangrijkste zaken waar je voor moet zorgen is dat je een structuur in je dagelijks leven creëert. Wanneer je een full-time baan hebt zal dit niet heel moeilijk zijn om te creëren. Echter zijn er wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Deze worden hieronder uitgelegd. Allereerst is het belangrijk dat je voldoende slaapt. Uit onderzoek is gebleken dat je ongeveer zeven a acht uur slaap nodig hebt per dag. Wel is dit afhankelijk per persoon, de een heeft simpelweg iets meer slaap nodig dan de ander. Daarbij is het tevens belangrijk dat je iedere dag ongeveer op dezelfde dag gaat slapen. Op deze manier zorg je voor een goed en constant ritme waar je lichaam aan gewent zal raken. Dit wordt ook wel de biologische klok genoemd. Je hoeft vaak je wekker niet eens meer te zetten, je wordt namelijk vanzelf wakker.

Naast een goed slaappatroon is voeding ook erg belangrijk. Gezond eten wordt tegenwoordig steeds meer geaccepteerd. Een voedingsschema die bij een gezonde levensstijl past is niet meer uit den boze. Met gezond eten wordt bedoelt dat je goed ontbijt, overdag twee stuks fruit en twee ons groenten eet. Daarnaast moeten je maaltijden het juiste aantal vetten, koolhydraten en eiwitten bevatten.

Uiterlijke verzorging

Met een verzorgde uitstraling laat je negen van de tien keer al een goede indruk achter. Maar hoe zorg je er voor dat je iedere dag er fris en fruitig uit ziet? Ten eerste door bovenstaande punten te volgen. Daarnaast is persoonlijke hygiëne erg belangrijk. Zorg ervoor dat je iedere dag een douche hebt genomen, het liefst in de ochtend. Op deze manier zorg je er voor dat je haar minder vettig is en je dode huidcellen van je lichaam afspoelt. Na het douchen zorg je dat je baardje getrimd is of je gezicht netjes geschoren is. Ook doe je je haar met wat voor product je zelf wil gebruiken. Gel, wax, haarlak en noem maar op, maar zorg wel dat het netjes zit. Het poetsen van je tanden is natuurlijk een must. Doe dit iedere ochtend en avond op zijn minst drie minuten.

Naast bovengenoemde zou je ook je gezicht en/of lichaam kunnen scrubben. Met scrubben verwijder je namelijk dode huidcellen. Na de zomer blijf je hierdoor bijvoorbeeld langer bruin. Altijd fijn.

(Digitale) visitekaartje

Ook voor de online wereld is het belangrijk om goed voor de dag te komen. Hier kun je voor zorgen door, bijvoorbeeld voor op LinkedIn een portretfoto te laten maken bij een zakelijke portretfotograaf. LinkedIn is namelijk het grootste, zakelijke social media kanaal op internet. Recruiters zijn hier actief op zoek naar de beste kandidaten voor een goede baan. Dezelfde foto zou je ook kunnen gebruiken voor je papieren visitekaartje. Het oogt professioneel wanneer je deze kunt achterlaten bij geïnteresseerde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk