Hoe kies je de juiste voedingsbh?

Hoe kies je de juiste voedingsbh?

Wanneer je als vrouw zwanger bent, dan gebeurt er een hele hoop met je lichaam. Niet alleen mentaal gezien veranderen vrouwen door de hormonale schommelingen, maar ook lichamelijk gebeurt er natuurlijk het een en ander. Waar de ene vrouw dit sneller merkt dan de anders, hebben vrijwel alle vrouwen te maken met één ding en dat is pijnlijke borsten. Dit resulteert bij de een in een enorme druk doordat ze groeien en bij de ander omdat de melkproductie voortijdig op gang begint te komen. Om er dan voor te zorgen dat je borsten goed worden ondersteund en de pijn minder wordt, is het dragen van een goede voedingsbh een absolute aanrader. Omdat het vinden van een goede voedingsbeha best lastig kan zijn, hebben wij een aantal tips voor je.

Waarom heb je een voedingsbh nodig?

Een voedingsbh is speciaal ontworpen voor vrouwen die borstvoeding geven. Deze bh’s hebben handige clips op de schouderbandjes waarmee je gemakkelijk je borst kunt ontbloten om je baby te voeden. Daarnaast bieden ze ook de juiste ondersteuning en comfort tijdens deze periode. Op het moment dat je namelijk besluit om borstvoeding te gaan geven, zul je ook merken dat de melkproductie in je borsten op volle toeren draait. Dit zorgt er niet alleen voor dat er melk wordt geproduceerd, maar ook dat de borsten een stuk gevoeliger zijn door de druk die dit geeft. Door een voedingsbh te dragen is het dus niet alleen een stuk makkelijker om borstvoeding te geven, maar zorgt deze bh er ook voor dat de druk een stuk minder wordt, doordat deze tegendruk geeft.

Welke maat moet je kiezen?

Net als bij een normale bh, is het ook bij een voedings of nieuwe zwangerschap bh belangrijk te kiezen voor de juiste maat. Kies je namelijk voor de verkeerde maat, dan kan dit in het geval van een voedingsbh zelfs leiden tot een verstopt melkkanaal, met alle gevolgen van dien. Het bepalen van de maat doe je eigenlijk hetzelfde als bij een normale bh. Zo meet je borstomvang op het breedste punt en je onderborstomvang net onder je borsten. Met behulp van een maattabel kun je dan jouw juiste bh maat bepalen en weet je ook zeker dat je nieuwe bh prettig en comfortabel zit. Vooral in deze periode is het extra belangrijk om te kiezen voor kwaliteit.

Ga voor comfort

Tijdens het geven van borstvoeding spendeer je vele uren per dag met een voedingsbh aan. Het is dus wel belangrijk dat de bh ook comfortabel zit. Kies voor een bh gemaakt van zachte, ademende stoffen zoals katoen. Daarnaast zijn brede bandjes en een stevige sluiting ook belangrijk om goede ondersteuning te bieden. Uiteraard is dit wel afhankelijk van je cupmaat en zal een vrouw met cupmaat C minder ondersteuning nodig hebben, dan wanneer een vrouw cupmaat E of zelfs F heeft.

Kies de juiste pasvorm

Naast comfort, speelt ook de pasvorm een belangrijke rol in het maken van je keuze. Elke vrouw is natuurlijk uniek, dus het is belangrijk om te kijken naar de pasvorm van de bh. Zorg ervoor dat de cups voldoende ruimte bieden voor je borsten en dat er geen plooien ontstaan. De bandjes moeten niet in je huid snijden of afzakken. Kies ook voor een model dat gemakkelijk te openen en sluiten is met één hand. Het is daarom dus ook verstandig meerdere modellen te passen, zodat je goed kunt vergelijken wat nu bij jou het prettigst zit.

Dit vind je misschien ook leuk