Replica van design meubelen onderscheiden

Replica van design meubelen onderscheiden

Het kunnen herkennen van waardevolle design meubels is een moeilijke opgave. Antiek herkennen tussen een grote verzameling troep op bijvoorbeeld een rommelmarkt vereist  kennis en ervaring. Alles is natuurlijk te leren zolang je het maar vaak genoeg herhaald. Door kennis op te doen in het herkennen van stijlen, signaturen en vormgeving wordt het al een stuk simpeler. Wanneer je het vaker doet kun je steeds gemakkelijker de waardevolle spullen uit de grote massa halen.

Kwaliteit

Het is altijd zo geweest dat je meer betaald voor betere kwaliteit. Daarom is het kunnen herkennen van een stijl niet genoeg. Van alle kunstwerken worden replica’s gemaakt. Een replica kun je snel herkennen door de slechte afwerking, verkeerde materialen en andere kleuren. Dit is echter moeilijker te zien op internet en daarom is online kopen niet altijd even slim.

Kwaliteit herkennen

Je kunt kwaliteit herkennen aan de verschillende kenmerken per object. Er spelen verschillende factoren, maar ook het herkennen van materialen is belangrijk.
Edelmetalen
Bij de aankoop van edelmetalen is het belangrijk te letten op het zilvergehalte en vooral of het echt goud of zilver is. Het is natuurlijk cruciaal dat je dit na kunt gaan. Een object kan bijvoorbeeld wel merktekens bevatten maar dit duidt niet altijd of massief zilver, een verzilverd object kan net zo goed volstaan met allerlei merken.

Glas

De waarde van vazen en andere objecten van glas zijn te herkennen aan de perfecte afwerking en zijn vaak voorzien van een soort handtekening. Een goede vaas kan eruit zien alsof deze gisteren gemaakt is, terwijl hij al 50 jaar oud is. Om dan toch de kleine verschillen te herkennen is het verstandig om voor de koop verschillende afbeeldingen van antiek glas te bekijken en de kenmerken ervan te onthouden.

In sommige gevallen zijn merktekens of andere kenmerken van een gekocht object lastiger te achterhalen. Dan kan een bezoek bij een specialist goed helpen. Nog een methode is gebruik maken van verschillende fora op het internet. Er zijn veel mensen die jou graag helpen met je identificering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk