Wat is een WOZ krediet?

Wat is een WOZ krediet?

WOZ krediet

Een woz krediet, wat is dat nu eigenlijk? Woz staat voor waardering onroerende zaken. Een woz krediet is in principe heel erg te vergelijken met een doorlopend krediet.

Voor een woz krediet moet je wel een koophuis hebben, anders kun je geen woz krediet afsluiten.

WOZ waarde van je huis

Voor een woz krediet heb je dus een koophuis nodig. De woz waarde van je huis wordt afgezet tegen je hypotheek en het gewenste leenbedrag,. Dit vormt een extra zekerheid voor aanbieders waardoor je soms voor een lagere rente een bedrag kunt lenen.

Verbouwing aan je huis

Een woz krediet wordt vaak aangegaan wanneer mensen iets gaan verbouwen aan de woning of wanneer er voor langere tijd extra bestedingsruimte nodig is. Ven tevoren is de precieze geldbehoefte vaak nog niet bekend en dat is hierbij dus ook niet nodig.

Het afspreken van een kredietlimiet

Bij een woz krediet wordt er een kredietlimiet afgesproken. Deze limiet wordt afgesproken op basis van je inkomen en je financiële verplichtingen. Tot aan deze limiet is het dus mogelijk om zoveel bedragen op te nemen of af te lossen als je maar wilt. De rente betaal je alleen over het openstaande saldo.

De hoogte van de rente bij een woz krediet

De hoogte van ee woz krediet is natuurlijk ook afhankelijk van de aanbieder. De aanbieder berekent meestal een bedrag voor de rente afhankelijk van de kredietlimiet. De hoeveelheid rente kan tussentijds wijzigen. De aflossing die per maand betaald wordt is meestal een afgesproken bedrag, vaak gaat het hierbij om 2% van het geleende bedrag. Dit is onafhankelijk van hoeveel geld je opneemt. Doordat de hoogte van de lening niet vast staat kan de duur van de aflossing ook variëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk