7 teambuilding spellen voor jouw bedrijf

7 teambuilding spellen voor jouw bedrijf

Wil jij voor jouw bedrijf de teamspirit en samenwerking verbeteren? Door middel van teambuilding spellen en samenwerkingsopdrachten kun je de banden binnen jouw bedrijf versterken. Er zijn veel verschillende soorten spellen die je met jouw team kunt doen om het groepsgevoel een boost te geven. Om jou een handje te helpen hebben wij 7 leuke teambuilding spellen uitgedacht. 

1. Blind vertrouwen

Stel het team op de proef met een “blind vertrouwen” spel. Begin door duo’s te maken en één van de twee teamleden te blinddoeken. Hou vervolgens elkaars handen vast en leg gezamenlijk een parcours af. Degene zonder blinddoek begeleidt de ander, waarna je dit vervolgens andersom kunt doen. Dit bouwt niet alleen vertrouwen op, maar versterkt ook de communicatie en teamwork binnen de organisatie. Dit is een van de weinige samenwerkingsopdrachten waar je volledig vertrouwen voor nodig hebt. 

2. Bouw bruggen, geen muren

Verzorg binnen jouw team bouwmateriaal. Dit kan echt van alles zijn, variërend van ijsstokjes tot Lego. Daag het team vervolgens uit om gezamenlijk een brug te bouwen. Dit resulteert vervolgens in een stevig bouwwerk. Deze opdracht is met name goed voor samenwerking en probleemoplossend denken. Iedere rol binnen een team zal duidelijk worden, waardoor er in de toekomst beter samengewerkt kan worden. 

3. Het giftige afval

Zorg voor een volledig lege kamer waarin genoeg bewegingsruimte is. Simuleer daarna een denkbeeldig giftig gebied waarin opgepast moet worden. Geef vervolgens het team de opdracht om dit gebied samen en veilig over te steken. Dit vereist planning, snelle besluitvorming en communicatie. Dit zijn allemaal cruciale vaardigheden die een grote rol spelen in teamverband. 

4. Knoop in de kabel

Door een simpel stuk touw te gebruiken kun je een goede oefening neerzetten. Laat vervolgens het gehele team een knoop vormen zonder de handen los te laten. Dit vereist enige creativiteit en wilskracht van de deelnemers. Deze opdracht bevordert communicatie, coördinatie en creativiteit. 

5. Escape room 

Als je gezamenlijk een spannende activiteit wil gaan doen is een escape room de oplossing. Los tijdens een escape room samen puzzels op, vind verborgen aanwijzingen en werk goed samen om binnen de tijd te ontsnappen. Dit is een geweldige manier om samenwerking en probleemoplossend vermogen te testen. 

6. Verhaal bouwen

Laat het team gezamenlijk een verhaal bedenken. Elk teamlid voegt om de beurt een zin toe aan het verhaal. Hierbij moet het team creatief nadenken en vormt er vanzelf een mooie uitkomst. Dit versterkt bovendien de vaardigheden van luisteren en bijdragen die ook voorkomen tijdens reguliere werkzaamheden. 

7. Overlevings uitdaging

Creëer een denkbeeldige situatie waarin overleefd moet worden. Vraag hierbij het team om samen te werken en de benodigde materialen te bedenken. Hierbij moeten ze samenwerken om een plan te maken en een oplossing te bedenken. Dit is een avontuurlijke manier om probleemoplossend vermogen met teambuilding te combineren. 

Waar wacht je op?

Teambuilding activiteiten zijn niet alleen essentieel voor het opbouwen van een hecht team, maar zijn ook gewoon leuk om te doen. Door deze activiteiten eens in de zoveel tijd te doen leren teamleden elkaar beter kennen. Vertrouwen wordt opgebouwd en er wordt effectiever samengewerkt. Dus, waar wacht je nog op? Ga aan de slag en zie elkaar en het team groeien.

Dit vind je misschien ook leuk