Een afvalcontainer huren voor mijn bedrijf: hoe doe ik dat?

Een afvalcontainer huren voor mijn bedrijf: hoe doe ik dat?

Heb je een bedrijf? Dan is afval onvermijdelijk! Je hebt vast wel eens bij andere bedrijven gezien dat zij naast het gebouw verschillende containers hebben staan. Je kunt voor elke afvalstroom een specifieke container huren en hoe je dat doet voor bedrijfsafval, lees je in dit artikel.

Bedrijfsafval scheiden

Wanneer je een bedrijf hebt, ben je als ondernemer zelf verantwoordelijk voor het afvoeren van je afval. Wat veel mensen niet weten, is dat je als bedrijf ook verplicht bent om je afval goed te scheiden. Daarnaast moet je jouw vertrouwelijke, papieren documenten kwijt op een manier zodat de gegevens veilig blijven; daarom kun je dit het beste scheiden van gewoon papier en karton. Naast het normale bedrijfsafval, dien je gevaarlijk en chemisch afval in een aparte container te deponeren. Met deze afvalstroom wordt bedoeld: al het afval dat slecht is voor mens, dier en milieu. Denk hierbij aan toners van printers, gebruikte naalden en ander medisch afval, zuren en laboratoriumafval. Een container huren voor bedrijfsafval doe je gemakkelijk online; het enige dat je hoeft te doen is de gewenste container en de dag waarop je deze geleverd wilt hebben te selecteren en je bent klaar. 

Werk samen met een afvalbedrijf

Een container huren voor je bedrijfsafval kun je op verschillende manieren doen. De meest efficiënte manier, is door een afvalbedrijf in te schakelen. Zij hebben de juiste containers voor al je afvalstromen in huis en maken afspraken met jou wanneer ze de containers komen ledigen. Het afvalbedrijf zorgt er uiteindelijk voor dat het afval op een goede en milieuvriendelijke manier wordt verwerkt; daarom is het scheiden van afval zo belangrijk, anders kan het niet gerecycled worden. Dankzij recycling wordt afval omgezet in nieuwe grondstoffen, zoals nieuw papier of kroondoppen voor bierflessen. Huur daarom je papiercontainer, glascontainer of container voor gevaarlijk en chemisch afval via een afvalbedrijf zoals Renewi en draag bij aan een groenere wereld. Als dat nog niet mooi genoeg was, bespaar je ook nog eens een hoop tijd door de inzameling van afval uit handen te geven aan een professioneel bedrijf. Je kunt jouw tijd als ondernemer uiteindelijk beter besteden aan datgene wat je het liefste doet: ondernemen!

Vergeet de administratie niet

Wanneer je jouw bedrijfsafval laat afvoeren, vergeet dan niet om er een goede administratie van bij te houden. Mocht je gecontroleerd worden, kun je direct laten zien op welke manier jij jouw afval inzamelt. Door samen te werken met een afvalbedrijf, heb je als extra voordeel dat ook zij de administratie van jullie contract en afspraken bijhouden. Zo kun je deze gegevens altijd opvragen wanneer het nodig is. Zeker bij het deponeren van chemisch en gevaarlijk afval is het belangrijk dat je de administratie goed bijhoudt, omdat je dan sneller een controle kunt verwachten dan wanneer je alleen ‘gewoon’ afval hebt. 

Dit vind je misschien ook leuk