Financieel

Financieel

Besparen als student

Als student weet je als geen ander dat het geld niet aan de bomen groeit. Je maakt vast ook wel eens mee dat je maandbudget al verdampt is, terwijl de maand nog lang niet voorbij is. In dit artikel geven we je een aantal slimme manieren om te besparen als student.

Dure tijden

Studeren kost geld: collegegeld, boeken en alles wat er financieel gezien verder nog bij het volgen van een opleiding komt kijken. Ook de dingen die je naast je studie doet, zijn meestal niet gratis. Je stapavondjes, een filmpje pikken, je sportschoolabonnement, een vakantie… Het leven van een student is niet goedkoop! De kans is dan ook groot dat je naast je studie een baantje hebt om wat bij te verdienen. Kun je ondanks dat alsnog de eindjes maar moeizaam aan elkaar knopen? Dan wordt het tijd om te besparen!

Besparen als sport

Besparen kan op veel manieren en je zult zien dat je er echt lol in krijgt als je de smaak te pakken hebt. Onderzoek allereerst eens waar je recht op hebt; misschien kun je huursubsidie of zorgtoeslag krijgen! Ook kun je uitrekenen of je niet teveel huur betaalt; is jouw huur te hoog, dan kun je je huurbaas hier op aanspreken. Check vooral ook je gas- en elektrarekening en je maandelijkse zorgpremie, aangezien dit vaak ook posten zijn waar je op kunt besparen.

Alledaagse kostenposten

Op allerlei dagelijkse dingen kun je als je het slim aanpakt ook flink wat besparen. Woon je in een studentenhuis, eet dan bijvoorbeeld vooral samen, want gezamenlijk inkopen doen scheelt in de kosten. Ook je belkosten kunnen misschien omlaag. Overweeg bijvoorbeeld Robin Mobile sim only en ontdek dat ‘onbeperkt’ soms ook écht onbeperkt kan zijn. Als je niet meer buiten je bundel kunt gaan, weet je precies waar je aan toe bent en kom je nooit meer voor onaangename verrassingen te staan.

Creatieve oplossingen

Natuurlijk is je keuze voor Robin Mobile sim only maar een van de vele manieren waarop je als student geld uit kunt sparen. Prettig is het niet als je iedere maand weer krap zit, maar positief denken helpt beslist. Op internet vind je nog veel meer tips om geld te besparen, dus doe daar je voordeel mee. Als je je geldtekort vooral ziet als een uitdaging, dan zul je zien dat je veel inventiever bent dan je denkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk