Bakingsoda of natriumbicarbonaat om te ontzuren

Bakingsoda of natriumbicarbonaat om te ontzuren

Neem bakingsoda oftewel natriumbicarbonaat in om te ontzuren! Met een toenemende leeftijd zal iedereen verhoogde kans hebben om ziek te worden. Een belangrijke factor daarbij is het zuurgehalte in het lichaam. Zuren leiden tot pijnen, krampjes, ontstekingen en uiteenlopende ziekten. Hoe kunt u profiteren door vanaf het vijftigste levensjaar bakingsoda of natriumbicarbonaat als oplossing te drinken?

Invloed van ouder worden

Iedereen weet dat als we ouder worden de kans op ziekten en aandoeningen toeneemt. Een belangrijke veroorzaker is dat het lichaam met een toenemende leeftijd gaat verzuren. De nieren maken gebruik van de stof natriumbicarbonaat om zuren uit het lichaam te halen. Bij de gemiddelde mens zal echter het aandeel van deze stof na het vijftigste jaar afnemen, waardoor steeds minder zuren kunnen worden verwijderd. Het ouder worden is daardoor aanleiding voor het krijgen van kwaaltjes of aandoeningen en kan aanleiding zijn voor ernstige ziekten.

Lichamelijke compensatie

Indien er overmatig veel zuren in het lichaam aanwezig zijn, dan zal het lichaam daarop reageren. Enerzijds wordt getracht om de spoeling dunner te maken door meer vocht vast te houden, oftewel de persoon komt aan. Anderzijds wordt calcium aan de botten onttrokken, resulterend in botontkalking. Aanvullend kunnen hoge concentraties zuren kristallen vormen, waardoor weefsels verder worden geïrriteerd. Een manier om de invloed van zuren te verminderen is door natriumbicarbonaat toe de dienen/ in te nemen. Het stimuleert de nieren om zuren uit het lichaam te halen, zodat er sprake is van ontzuren.

Aanleiding voor ziekten

Door toedoen van een hoog zuurgehalte is de kans groot dat lichaamscellen worden aangetast of ontstekingen ontstaan. Het kan onder andere de volgende lichamelijke aandoeningen of ziekten veroorzaken.

Pijn en krampen
Een toenemende hoeveelheid zuren in het lichaam tast weefsels aan. Het heeft een verkrampend effect, vergelijkbaar als bij melkzuur. Het kan daarnaast ook gaan om azijnzuur en urinezuur waardoor pijnlijke klachten en ontstekingen ontstaan.

Jicht, artritis, reuma
Kristalvorming in weefsels houdt in dat jicht ontstaat. Het resulteert in lokaal pijnlijke plekken, waardoor bijvoorbeeld de grote teen langdurig rood, pijnlijke en opgezet is. Aanvullend kunnen zuren ook in het synovium van gewrichten gaan concentreren, waardoor ontstekingen ontstaan. Dit is aanleiding voor artritis of reuma en kan zeer pijnlijke gevolgen hebben.

Kanker
Als er een hoog zuurgehalte van toepassing is dan kan het lichaamscellen aantasten waardoor woekering ontstaan. Kanker geeft daarnaast zuur af en woekert beter in een zure omgeving. Oftewel het hebben van veel zuren in het lichaam kan aanleiding voor kanker zijn. Kanker en zuren hebben een wederzijds versterkend effect.

Wanneer aanvullen?

Vanaf circa veertig tot vijftig jaar zal de natuurlijke balans tussen natriumbicarbonaat en zuren zijn verstoord. Oftewel vanaf dat moment kunnen zuren in het lichaam accumuleren en schade toebrengen. Het is dan van belang om deze stof aanvullend in te nemen. Dit kan door natriumbicarbonaat (zuiveringszout) ook wel bakingsoda genoemd als oplossing te drinken. In eerste instantie kan een half theelepeltje per dag voldoende zijn, echter met het ouder worden zal het aandeel toenemen. Zodoende kunnen zuren effectief uit het lichaam worden gehaald, waarmee ziekten kunnen worden vermeden.

Waar te verkrijgen?

Bakingsoda oftewel natriumbicarbonaat is een standaard verkrijgbaar product. Het kan bij iedere drogisterij worden verkregen, zodat u handig uw lichaam kunt ontzuren. Drink natriumbicarbonaat om de kans op aandoeningen of ziekten met de leeftijd te verkleinen.

Video over bakingsoda of natriumbicarbonaat om te ontzuren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk