Hoe kan ik snel afslanken met sport en dieet

Hoe kan ik snel afslanken met sport en dieet

Makkelijk gewicht verliezen

Wanneer u besluit om af te slanken en dus wat gewicht wilt verliezen is het belangrijk om eerst uw voedingspatroon eens nader te bekijken. Het kan daarbij helpen om een eetdagboek bij te houden. Een eetdagboek is in feite gewoon een dagboek waarin u elke dag opschrijft wat u over de gehele dag hebt gegeten. Van ontbijt tot avondeten en eventuele tussendoortjes. Dit helpt u inzicht te geven over uw eetgewoontes en deze kunt u eventueel aanpassen aan een gezondere manier van eten. Zo houd u uw lichaam gezonder en valt u af.

Sonja bakker dieet

Een manier om af te slanken zijn bepaalde diëten. Denk hierbij aan caloriearme diëten, eiwitrijke diëten of vetarm. Hier zijn tientallen boeken van op de markt gebracht. Zoals de boeken van Sonja Bakker. Zij beschrijft verschillende lekkere en gezonde maaltijden die u kunnen helpen met afvallen. In haar boeken wordt gesproken over een weekmenu zodat u elke dag weet wat u eet. Ook de beroemde Dr. Phil heeft een boek geschreven over diëten. En Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF en voormalig lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Zij viel aanzienlijk veel af. Voor de juiste informatie en om te zien welk dieët bij u past, kunt u het beste op onderzoek uitgaan en eventueel enkele diëten uitproberen.

Sporten en afvallen

Houd u wel voor ogen dat gezond afvallen zeer belangrijk is. Heel snel afslanken werkt vaak averechts. U verliest een hoop gewicht op korte termijn maar vaak zitten de verloren kilo’s er binnen enkele maanden weer aan. Goede eetgewoontes gaan vaak gepaard met lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging zorgt er voor dat u calorieën verliest op het moment dat u sport. Maar ook dat uw metabolisme verhoogt, waardoor uw stofwisseling versnelt. Hierdoor verliest u zelfs calorieën, en valt u dus af, wanneer u rust. Bijvoorbeeld tijdens uw slaap. Er zijn vele soorten sporten die kunnen bijdragen aan het afslanken van uw lichaam. Welke dit kunnen zijn kunt u het beste zelf uit gaan proberen. Maar het beste kunt u cardio en krachttraining combineren om af te vallen. Enkele cardio sporten die u uit kunt oefenen om af te vallen zijn: hardlopen, zwemmen en fietsen. Train circa 3 keer per week voor een sneller resultaat. Ook kan het u helpen om samen met iemand te trainen. Dit kan zorgen voor extra motivatie en dat u dus niet te snel opgeeft als het resultaat voor uw gevoel te lang uitblijft. Doorzettingsvermogen is zeker belangrijk bij afvallen.

Weight Watchers afslankclub

Om uw doel voor ogen te houden en extra gemotiveerd te blijven, kunt u ook lid worden van afslankclubs. Een bekend voorbeeld hiervan is Weight Watchers. De naam zegt het eigenlijk al. Op deze website word je gemotiveerd om je doel voor ogen te houden. Maar ook worden er blogs geschreven, succesverhalen en recepten gedeeld. Ook zijn er hier uitdagingen die u aan kunt gaan. In ieder geval stimuleren de leden van deze website elkaar om het afvallen vol te houden.

Pillen en zalfjes voor slanke lijn

Dan zijn er nog pillen en zalfjes om af te vallen. Deze beloven veel, maar om er zeker van te zijn dat deze ook daadwerkelijk werken is het belangrijk om iemand te spreken die  deze producten al heeft gebruikt. Deze middelen om af te vallen zijn vaak aan de prijzige kant en hoeven niet per se elk persoon te helpen met afvallen.

Geef afslanken niet op

Houd in ieder geval voor ogen wáárom u wilt afslanken en houd deze reden altijd in uw achterhoofd. Probeer voor uzelf welke methode het beste voor u werkt en geef het niet te snel op. Aan op een gezonde en verantwoorde manier afvallen heeft u meer plezier en profijt van. Zelfs op de langere termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk