Hoeveel wil jij afvallen per week?

Hoeveel wil jij afvallen per week?

Heb je overgewicht? Dan wil je hier het liefste zo snel mogelijk iets aan doen. Echter is het niet altijd eenvoudig om veranderingen aan te brengen in jouw maaltijden en de sportactiviteiten die je doet. Daarbij moet je bepalen binnen hoeveel weken je jouw streefgewicht behaalt. Hoeveel afvallen per week hangt echter af van verschillende factoren, waardoor het voor iedereen anders is. Maar hoeveel wil je dan afvallen? En waar moet je rekening mee houden tijdens het behalen van jouw streefgewicht? Na het lezen van onderstaande informatie kun je zelf veranderingen aanbrengen en beginnen met het behalen van doelen. 

Doelen stellen voor jouw gewicht 

Hoeveel je wilt afvallen per week is een belangrijk uitgangspunt voor het aanbrengen van veranderingen. Je moet vanuit dit punt namelijk ook weer verder kijken naar de activiteiten en diëten die er het beste bij passen. Vooraf kijk je daarom naar het startgewicht en het doel dat je voor jezelf stelt. Tussentijdse doelen stellen is daarbij ook belangrijk, omdat je op deze manier uit kunt rekenen hoeveel kilo je per week wilt verliezen. Wanneer je bijvoorbeeld 10 kilogram af wilt vallen en hier 10 weken over wilt doen, dien je dus 1 kilogram per week aan te houden. Zorg er daarbij wel voor dat je een realistisch doel aanhoudt en bekijkt wat jouw lichaam aankan.  

Maaltijden aanpassen aan de doelen 

Nadat je jouw doelen hebt vastgesteld is het belangrijk om te bekijken wat er moet veranderen. De maaltijden die je nuttigt zijn bijvoorbeeld een goed voorbeeld van de veranderingen. Iedere maaltijd bevat een groot aantal ingrediënten en voedingsstoffen. Door vooraf te weten welke voedingsstoffen voor een bepaald effect zorgen in jouw lichaam, weet je ook beter welke je zoveel mogelijk moet vermijden en welke je juist extra toe moet voegen om meer energie te krijgen. Na verloop van tijd krijg je zelfs plezier in het samenstellen van de maaltijden en kun je jouw creativiteit de vrije loop laten gaan. 

Sporten volgens een bepaald schema 

Als laatste moet je, afhankelijk van hoeveel je per week wilt afvallen, ook het sportschema aanpassen. Als je binnen een korte tijd veel kilo’s kwijt wilt raken moet je meer uren in de sportschool doorbrengen en ook een trainingsschema aanhouden die zich hierop richt. Als je langere tijd over het afvallen wilt doen, kun je weer voor geheel andere sporten kijken en hoef je ook minder uren te sporten. Voldoende bewegen zorgt er echter wel voor dat je het gewicht kwijtraakt en sneller jouw doelen kunt behalen.

Dit vind je misschien ook leuk