Ik kom klaar met pijn, wat is er aan de hand

Ik kom klaar met pijn, wat is er aan de hand

Intimiteit, romance en het hebben van seks vormt de ultieme vorm om het partnerschap als geliefden op een zeer bevredigende manier te vieren. Binnen die setting past het hebben van pijn tijdens het klaarkomen niet. Integendeel, het moet juist een aangename ervaring zijn. Het hebben van pijn kan er aanwijzing voor zijn dat het te vaak wordt gedaan, maar er kunnen ook andere lichaamsproblemen van toepassing zijn. Waar moet je op letten indien het tijdens of na de daad voorkomt?

Inwendig branderig gevoel

Kom je klaar, heb je tijdens de geslachtsgemeenschap inwendig een ruw gevoel en gaat het gepaard met branderig plassen dan kan het worden veroorzaakt door een blaasontsteking maar kan net zo goed om een seksueel overdraagbare aandoening gaan. Chlamydia of Gonorroe zijn sluimerende infecties welke steeds verder het lichaam gaan binnendringen. Het kan er voor zorgen dat eileiders dicht gaan zitten, verklevingen ontstaan bij de vrouw maar kan ook urinebuis- of teelbalpijn veroorzaken. De klachten gaan dus voornamelijk tezamen met pijn bij het plassen, maar kan ook ernstige onderbuikpijnklachten bij de vrouw en sterk geurende afscheiding geven. Zowel blaasontsteking als SOA’s kunnen worden behandeld met een antibiotica kuur. Let wel dat een tijdige behandeling noodzaak is omdat de vruchtbaarheid op het spel staat.

Bloederige plas

Het hebben van bloederige plas kan duiden op niersteentjes of blaasgruis. Het kan ook worden veroorzaakt door een vergrootte prostaat – voornamelijk voorkomend bij de ouder wordende man – of kanker. Het hebben van bloederige plas of zaad en pijn is altijd een reden om medisch onderzocht te worden. Des te eerder wordt ingegrepen des te beter het is voor herstel. Ga snel naar de huisarts met je klachten zodat je naar de juiste specialist wordt doorgestuurd.

Uitstralende pijnen met alcoholinname

Een gezellige avond gehad en ook een glaasje alcohol ingenomen dan kan dat juist leiden tot pijn in de blaas. Heb je in het verleden vaak een blaasontsteking gehad dan kan er een mate van resistentie zijn ontstaan in het blaasweefsel. Daardoor kan het blaaspijnsyndroom worden veroorzaakt wat extreem heftig kan reageren op de inname van alcohol. Ben je na een avondje samen onder het genot van een drankje bezig kan het de pret behoorlijk verstoren. Het kan daarbij naar overige delen van het lichaam uitstralen zoals benen, rug en buik.

Uitstralende onderrugpijn

Tijdens de daad kom je in verschillende standjes en dat kan ook aanleiding ervoor geven dat een tussenwervel verschiet. Veelal geeft het pijn in de onderrug maar kan ook aanleiding zijn voor tintelingen rondom de heupen en in de benen. Er is een zenuw bekneld gekomen en dat heeft gevolgen. Het gaat vermoedelijk om een hernia en daar dient voorzichtig mee worden omgegaan.

Heb je een buikoperatie gehad

Heb je in het verleden een buikoperatie gehad dan kan de conditie door een minder gunstig herstel van de wond zijn veroorzaakt. Zeker bij een keizersnede kunnen wondverklevingen ontstaan waardoor de buikwand aan het darm- of baarmoederweefsel is vergroeid. Bij de menstruatie kan het ernstige pijnen veroorzaken maar ook heftig klaarkomen kan onprettig zijn. Het is altijd van belang om na een buikoperatie het buikweefsel voldoende ondersteuning te geven middels de buikband.

Waar doet het pijn

Het is voor jou van belang om de juiste plek vast te stellen waar het pijn doet. Het geeft inzicht in wat je kunt hebben. Daarnaast is het belangrijk om vast te stellen wanneer het pijn doet. Betreft het pijn tijdens bepaalde bewegingen of is het juist pijn tijdens het klaarkomen. Ga zeker met pijn- en bloedklachten naar een medisch specialist omdat er iets ernstigs aan de hand is. Wees zeker van je zaak en laat je behandelen door een arts te benaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk