Wat is een zweefparasol en waarom zou je er een willen hebben?

Wat is een zweefparasol en waarom zou je er een willen hebben?

We kennen allemaal wel paraplu’s. De in de hand gehouden soort die ons beschermt als we bij slecht weer lopen, en parasols voor buiten waar we aan picknicktafels onder verzamelen. Maar voor velen van ons is een vrijdragende paraplu of zweefparasol een nieuw concept. Wat is een zweefparasol? En waarom zouden we het verkiezen boven een gewone tuinparasol? Dit zijn geweldige vragen en we hebben hier de antwoorden voor jou.

Wat is een zweefparasol?

Een vrijdragende paraplu is een paraplu die in de lucht hangt, ondersteund vanaf de zijkant in plaats van vanuit het midden, en een open, onbelemmerde beschutting tegen de zon biedt. Stel je eens een ruimte buiten voor die volledig bestaat uit zwoele zomerlucht en royale schaduw. Stel je voor dat je achterover leunt op een buitenbank, ligbed of ligstoel, pratend of genietend van het uitzicht over een vrije, open ruimte in plaats van rond een basis en paal. Nu begin je je de waarde van een vrijdragende paraplu voor buiten voor te stellen en je te bedenken waarom je zou moeten een zweefparasol kopen.

Hoe wordt een zweefparasol gemonteerd?

Met hun grote bewegingsbereik zijn de meeste zweefparasols permanent op één plek bevestigd. Bij het kiezen van de beste plaats om je Solero Fratello te plaatsen, moet je overwegen in welke richting je buitenruimte is gericht om de baan van de zon te bepalen. Zijn er ook muren of bomen waarmee je rekening moet houden, of privacy of uitzichten waar je het hele jaar door van wilt genieten? Vrijstaande voetstukken zijn een andere optie als het niet in je ruimte past om je zweefparasol op één plek te bevestigen. Vrijstaande onderstellen kunnen ook op zwenkwielen worden gemonteerd om ze gemakkelijk te kunnen verplaatsen. 

De voordelen van een zweefparasol

Meer schaduw

De royale hoeveelheid onbelemmerde schaduw is een van de beste dingen aan een zweefparasol. Stel je voor dat terwijl de hete zon langs de hemel beweegt, die heerlijke schaduw op je blijft zitten, precies waar je het nodig hebt. Een zweefparasol kantelt moeiteloos naar de mast of van links naar rechts. Door de draai- en kantelfuncties geniet je de hele dag van maximale schaduw terwijl je in de opblaasbare jacuzzi zit.

Luxueuze uitstraling

Een ander onbetwistbaar voordeel van zweefparasols is hun visuele aantrekkingskracht. Ze zijn de perfecte combinatie van vorm en functie. Verbluffend elegant en aantrekkelijk, een vrijdragende parasol verbetert het uiterlijk van elke buitenruimte aanzienlijk en biedt een sfeer van stijl en elegante luxe en uitstekende beschutting. Zweefparasols zijn vaak achthoekig of vierkant van vorm en verkrijgbaar in verschillende kleuren om elk kleurenschema aan te vullen. Zo laat je ze makkelijk passen in de rest van je tuin.

Dit vind je misschien ook leuk