Stage Curacao

Stage Curacao

Stage lopen

Beroepspraktijkvorming (BPV) of ook wel stage genoemd is iets wat bijna iedereen in Nederland moet doen. Als u op school zit in Nederland moet u vaker voor een bepaalde tijd van uw opleiding stage lopen bij een bedrijf dat aansluit bij uw opleiding. Door stage te lopen leert u in de praktijk uit te voeren wat u op school leert. U krijgt de kans om op een leuke en erg actieve manier dingen te leren door mee te lopen in een bedrijf naar uw keuze. Met dank aan uw stage kunt u kennis maken met de branche waar u op school voor aan het leren bent en dan komt u er direct achter of u het werk ook leuk vindt om uit te voeren.

Het bedrijf waar u stage wilt gaan lopen hoeft niet perse in Nederland gevestigd te zijn. Vaak heeft de school waar u uw opleiding volgt een aantal suggesties voor stage plekken. Als u toch liever iets anders wilt doen, dan ondersteunt uw school met het zoeken naar een geschikte stage plek. Als u een speciale stage plek wilt hebben steek hier dan zelf wel ook genoeg moeite in en probeer niet de school alles te laten regelen want dan gaat het vaak niet door.

Voor een stageplek waar u zich goed kunt ontwikkelen en waar u een leuke stage tijd kunt hebben raden wij u aan tijdig te beginnen met zoeken. Vaak zijn goede stageplekken snel weg, dus des te eerder u uw stageplek verzekerd is des te beter dat dit is.

Stage lopen in Curaçao

Als u avontuurlijk bent aangelegd en graag een leuke, uitdagende en zonnige stage wilt hebben dan is het een goede optie voor u om in Curaçao te gaan studeren. Curaçao is een deel van de Nederlandse Antillen en de ABC-eilanden, dat is een groep eilanden in de Caribische zee die vroeger tot de Nederlandse kolonies behoorde. Als u graag stage in het buitenland wilt lopen dan is Curaçao zeker een van de beste opties die u heeft.

Een groot voordeel aan stage lopen in curaçao is dat u geen taal barrière heeft. De moedertaal van de inwoner van curaçao is Papiamento dat is een mengelmoesje van Nederlands, Spaans en Engels. Naast Papiamento spreken ook bijna alle mensen in curaçao gewoon Nederlands, zeker in het bedrijfsleven spreken de mensen bijna allemaal Nederlands in Curaçao. Als u dus stage gaat lopen op Curaçao kunt u gewoon normaal met iedereen praten zoals u dat hier ook kunt.

Als u graag stage wilt lopen in het buitenland dan is het aan te raden om een opleiding in de toerisme sector te volgen. Zeker in een land zoals Curaçao kunt u voor weinig andere dingen dan toerisme terecht voor een stageplek.

Woonplek tijdens uw stage in Curaçao

Als u stage gaat lopen dan moet u natuurlijk ook een verblijfsplek hebben. Op Curaçao is er voldoende woonaanbod voor mensen die stage lopen. Er is een groot aanbod van kleine huisjes of appartementen die goed te betalen zijn voor jonge studenten. Ook kunt u vaak midden in het centrum terecht voor een niet al te hoge prijs.

Het is wel verstandig om u van te voren goed te informeren naar het actuele woningaanbod in curaçao. U kunt eventueel hulp vragen met het vinden van een goede woning aan uw school of stage bedrijf. Zeker uw stagebedrijf kan u vaak helpen aan een goed woonadres. Het bedrijf waar u stage gaat lopen zit namelijk al in het land van bestemming en heeft daar dus ook al contacten liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk