Tips bij aanschaf bootmatras

Tips bij aanschaf bootmatras

Je hebt een heerlijke vakantie gepland en gaat erop uit met je boot. Maar op je vakantie wil je natuurlijk wel in alle comfort liggen en slapen. Met een goed bootmatras is dat natuurlijk geen probleem. Maar hoe kies je de juiste bootmatras? Hierbij enkele tips!

Een bootmatras heeft hele andere afmetingen dat het matras in je slaapkamer. Vaak is deze natuurlijk kleiner, dunner, maar ook kan een bootmatras afgeronde hoeken hebben die een normaal matras niet heeft. De standaard beddenfirma’s verkopen geen bootmatrassen, dus zul je even verder moeten kijken naar een verkoper van bootmatrassen. Die zijn er veel, maar vergelijk hier goed de prijzen, want het kan onderling nogal veel verschil uitmaken.

Bootmatras: waar moet je op letten?

Hieronder enkele tips en punten waar je op kunt letten bij de aanschaf van je boot matrassen.

  • Afmetingen: Bij een bootmatras zul je vaak zelf moeten meten. Dat betekent dat je exact de maten van alle hoeken moet opnemen en deze moet doorgeven aan de verkopende partij. Wil jezelf niet meten, omdat je niet goed weet hoe dat moet? Er zijn winkels die zelf je bootmatras kunnen opmeten.
  • Gewicht: Een bootmatras heeft vaak een andere volume dan een normaal matras. Kleiner, dunner en ook van ander materiaal en daardoor dus lichter. Een bootmatras moet ook niet te zwaar zijn, anders kun je deze niet goed verplaatsen. Het gewicht is afhankelijk van het merk van je boot en het type. Je kunt deze standaardmaten aanhouden, maar wanneer het te zwaar wordt, is dat ook niet prettig. Wanneer je een bootmatras dus op maat laat maken, vraag om ongeveer hetzelfde soort gewicht als die je al in de boot hebt zitten.
  • Schoon en luchtdoorlatend: Het is belangrijk dat een bootmatras schoon is, maar ook goed de lucht kan doorlaten. Eigenlijk moeten we zeggen, kan ventileren en dus warmte niet vasthoud. Ten eerste is dat prettig, omdat dat namelijk comfortabeler licht. Met name in warme oorden is een goed ventilerend bootmatras een must. En ten tweede omdat beestjes dan geen kans krijgen zich in te nestelen in het matras. Naja, die zien altijd wel een kans, maar je vermindert het risico wanneer je bootmatras goed ventileert en lucht doorlaat.

Wat voor type boot matras moet ik hebben?

Je kunt kiezen voor verschillende types matrassen. Bekende matrassen zijn bijvoorbeeld van koudschuim of traagschuim. Het verschil hiertussen?

Koudschuimatras

Worden door veel mensen als zeer comfortabel ervaren. Uitermate geschikt voor op een boot dus. Koudschuim komt van Cold Cure Molding. Enorm veerkrachtig en duurzaam en reguleert het vocht goed, waardoor het niet een warme boel wordt.

Traagschuimmatras

Een traagschuim matras is vaak heel erg dun (vaak zie je die ook in babybedjes). Het comfort is daardoor minder. Het vormt zich door het gewicht wel naar je lichaam en in die zin wellicht wel comfortabel. En een voordeel is dat het geen naden of knopen heeft.

Welke bootmatrassen je ook kiest, hopelijk krijg je een welverdiende vakantie. Ga je weg met de boot? Controleer dan of alles nog goed werkt en kom niet voor verrassingen te staan tijdens je vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk