Frans bed: wat is dat?

Frans bed: wat is dat?

Veel mensen die een caravan hebben, weten ongetwijfeld wat een Frans bed is. Vaak wordt de term Frans bed namelijk gebruikt voor een caravan matras. Maar toch is een Frans bed wel iets anders, ook al lijkt een caravan matras hier sterk op.

Frans bed - caravan matras

Een Frans bed is een matras met ronde of schuine hoeken. Zo’n matras wordt in Frankrijk veel gebruikt. Wellicht vroeger meer dan nu, want veel bedden hebben niet meer zo’n vorm. Maar de term is nog wel in zwang gebleven onder veel Nederlanders. Vooral omdat in de caravan zo’n matras vaak een uitkomst biedt.

Caravan matras

De caravan heeft niet zo veel ruimte van binnen zoals je ongetwijfeld weet. Eten, drinken, slapen en douchen gebeurt vaak op maar een paar vierkante meter. Het is dan soms ook enorm puzzelen om je weg te vinden in zo’n caravan. Slapen in een caravan wordt door veel mensen ook niet erg comfortabel ervaren. Vaak komt dat niet eens door de krappe ruimte, maar meer door het feit dat veel caravan matrassen oud en versleten zijn. Deze moeten dus nodig vervangen worden. Maar omdat de meeste mensen maar een of twee keer per jaar gebruik maken van de caravan, wordt dit vaak ‘vergeten’ te doen. Het matras slijt daardoor en ligt niet soepel meer.

We hebben een nieuw Frans bed nodig, is dan vaak de eerste conclusie die wordt getrokken. Zo’n Frans bed moet dan wel passen in de ruimte die ervoor gemaakt is in de caravan. Je moet hierbij weten dat elke caravan (dus merk en type) zijn eigen afmetingen hanteert voor de bedruimte. Het is dus  niet zo makkelijk er een Frans bed neer te leggen, want precies passen, zal heel moeilijk gaan.

Op maat laten maken

Je kunt gelukkig wel een Frans bed of caravan matras op maat laten maken. Dan wordt deze precies voor je uitgetekend en opgemeten. Je matras of Frans bed past dan precies op de plek van het bed in de caravan. Bovendien kun je dan kiezen uit veel verschillende materialen aan matrassen. Koudschuim en traagschuim zijn bijvoorbeeld twee voorbeelden. Je hebt verschillende merken caravans, zoals:

  • Knaus
  • Hobby
  • Chateau
  • Avento
  • Adria
  • Cabby
  • Elddis
  • Burstner
  • Elnach
  • Etc.

Voor al deze merken is dus een nieuw caravan matras beschikbaar. Vaak kun je bij verschillende dealers terecht voor deze merken en hun bijbehorende matras, maar je kunt ook rechtstreeks terecht in een webshop als Maatwerkmatrassen.nl. Hier worden alle matrassen op maat gemaakt en worden dan bij je thuisbezorgd. Op de website valt te lezen dat het bezorgen gratis is. Ook hoef je niet zelf te meten en dat maakt het alleen maar makkelijker natuurlijk. De kosten zullen waarschijnlijk afhangen van de maten en het merk caravan.

Kamperen in een tent

Je hoeft natuurlijk niet in je caravan te slapen. Slapen kan ook in een tentje dat je meeneemt. Maar in een caravan lig je natuurlijk wel wat droger en misschien ook wel iets veiliger voor je gevoel. Al is het kamperen in een tent ook erg leuk. Vooral als er kleine kinderen meegaan op vakantie. Die vinden dat een geweldig idee vaak. Zo’n tent is makkelijk op te zetten en af te breken en neemt niet veel ruimte in beslag. Overigens hoef je hier natuurlijk geen Frans bed voor aan te schaffen, maar kun je volstaan met bijvoorbeeld een oplegmatras of een oprolbaar matras die je gemakkelijk kunt meenemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk