Opleiding tot stewardess

Opleiding tot stewardess

Lijkt het jou leuk om de hele wereld over te reizen? Om het mensen in een vliegtuig zo aangenaam mogelijk te maken? Dan is de opleiding tot stewardess misschien iets voor jou.

Een opleiding als stewardess wordt vaak intern bij een vliegmaatschappij gedaan. Je volgt de opleiding in Amsterdam en je moet veel in de praktijk leren. Het is ook belangrijk dat je weet hoe een vliegtuig in elkaar zit. Om voor de opleiding tot stewardess in aanmerking te komen moet je flexibel, stressbestendig, netjes, vriendelijk en zelfverzekerd zijn. Ook in een noodgeval moet jij je mannetje staan.

De opleiding tot stewardess is best pittig, maar als je het goed doet kan je een heel eind komen. Direct na je opleiding als stewardess begin je vaak op lijnvluchten. Dit zijn vaak Europese vluchten die op verschrikkelijke tijdstippen gaan (’s morgens heel vroeg, midden in de nacht of ’s avonds laat). Je leert steeds meer en na verloop van tijd kan je ingezet worden op internationale vluchten. Hier zie je erg veel van de wereld en slaap je in de beste hotels.

Wat moet je kunnen als stewardess?

Tijdens je opleiding tot stewardess leer je hoe vooral hoe je klanten benaderd, hoe je eten en drinken moet maken, wat je kan doen om het voor klanten optimaal te maken en natuurlijk wat je moet doen in een noodgeval. Je gaat dit laatste ook oefenen. Wat gebeurd er als een vliegtuig te water raakt bijvoorbeeld? Een opleiding als stewardess is intensief, maar ontzettend leuk om te doen. Je moet er wel rekening mee houden dat je, na verloop van tijd, langere perioden van huis weg kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk