werken bij mcdonalds

mac donalds

Zoek jij een leuke baan bij het McDonalds?

Hieronder vind je mijn beste tips ter voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek bij McDonalds.
Hamburgerketen McDonalds is een zeer populaire werkgever. In bijna elke stad of dorp vind je wel een McDonalds filiaal. Bij McDonalds kan je goede werkervaring op doen. De ervaring die je bij McDonalds hebt opgedaan staat goed op jou CV. Als jij een paar jaar werkervaring hebt opgedaan bij McDonalds, kijken andere werkgevers al zeer positief naar jou als kandidaat voor een functie bij die werkgever. Dat komt omdat het werken bij McDonalds op zeer gestructureerde wijze moet verlopen. Je krijgt dus goede vaardigheden aangeleerd om jouw werkproces zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen.

Sollicitatiebrief opstellen

Bij McDonalds komen dagelijks vele sollicitatiebrieven binnen. Zorg er daarom voor dat jouw sollicitatiebrief opvalt. Zorg ervoor dat jouw sollicitatie brief beknopt weergeeft waarom jij een geschikte kandidaat bent voor een openstaande vacature bij McDonalds. Jouw sollicitatiebrief moet in elk geval de volgende onderdelen bevatten:

 • jouw naam
 • jouw geboortedatum
 • jouw geslacht
 • jouw adres
 • jouw werkervaring
 • jouw vooropleiding
 • de locatie van het filiaal waar jij wil werken
 • hoeveel uur per dag of per week jij beschikbaar bent
 • welke baan jij graag wilt

In mijn sollicitatiebrief naar McDonalds heb ik ook aangegeven dat ik bereid ben interne opleidingen bijMcDonalds te volgen. McDonald’s heeft namelijk vele interne opleidingen en een eigen opleidingsinstituut: de McDonalds Academy.

Het sollicitatiegesprek

Hieronder staan enkele tips waar je op moet letten tijdens het sollicitatiegesprek in een van de filialen van McDonalds. Sommige tips lijken wellicht een “open deur”. Toch is het verstandig deze tips aandachtig door te lezen voordat je het sollicitatiegesprek in gaat. Tips:

 • let op jouw kleding
 • draag geen opzichtige ringen en oorbellen
 • let op jouw zit houding
 • zorg voor goed oogcontact
 • spreek duidelijk
 • luister aandachtig

Let op jouw kleding

Zorg ervoor dat jouw kleding er netjes uitziet en schoon is. In veel gevallen zul je bij McDonald’s namelijk in contact kunnen komen met klanten. Elke medewerker bij McDonald’s die klantcontact kan hebben, moet er netjes en verzorgd uitzien. Zorg ervoor dat je je kleedt naar de functie waarvoor je solliciteert. Je hoeft dus niet een kostuum aan te trekken indien je komt solliciteren voor een vacature als keukenhulp.

Draag geen opzichtige ringen en oorbellen

Het werken bij MacDonald’s moet op een hygiënische wijze gebeuren. Het is mogelijk dat ringen en oorbellen een belemmering vormen om bijvoorbeeld in de keuken van McDonalds te kunnen werken. Jij zou jouw gesprekspartner tijdens het sollicitatiegesprek op het verkeerde been kunnen zetten door oorbellen en ringen te dragen. Degene die het sollicitatiegesprek afneemt kan de indruk krijgen dat jij ook tijdens het werken jouw ringen en oorbellen in wilt houden. Om te voorkomen dat je dat allemaal moet uitleggen kan je er dus beter voor zorgen het zich geen ringen en oorbellen draagt.

Let op jouw zit houding

Zorg voor een ‘open zithouding’. Dus ga niet met je armen over elkaar zitten.
Ga ook niet met je benen over elkaar zitten. Ga ook niet achterover leunen. Dit zijn non-verbale signalen die een open communicatie belemmeren.

Zorg voor oogcontact

Kijk jouw gesprekspartner af en toe recht aan. Ga niet naar een punt staren in de ruimte waar het sollicitatiegesprek plaats vindt.

Spreek duidelijk

Zorg ervoor dat je duidelijk praat en dat je zorgt voor een goede opbouw in je verhaal. Zorg ervoor dat je duidelijk aangeeft waarom jij een geschikte kandidaat bent voor de open staande vacature.

Luister aandachtig

Goed luisteren is minstens even belangrijk als duidelijk spreken.

Tot slot

Met bovenstaande tips kan jij je goed voorbereiden op je sollicitatiegesprek. Heel veel succes met solliciteren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk