Wellness, ontspanning van lichaam en geest

Wellness, ontspanning van lichaam en geest

De mens heeft altijd al hard moeten werken, maar nooit was de behoefte aan onthaasten zo groot als in onze tijd. De balans vinden tussen inspanning en ontspanning zodat je lekker in je vel zit. Even tot rust komen en genoeg energie opdoen om helemaal voor je drukke baan en/of gezin te kunnen gaan.

Garra Rufa

Naast de bekende sauna en stoombaden om te zuiveren en ontspannen, zijn er meer en meer heerlijke mogelijkheden van over de hele wereld die binnen ons bereik komen. Zo bestaat er nu bijvoorbeeld een behandeling met Garra Rufa visjes. 
Bij zo’n behandeling mag je je handen en/of voeten in een lekker warm bad steken waarin honderden kleine visjes alle dode huidcellen afknabbelen. Dit is volledig pijnloos, het kriebelt hooguit een beetje en je huid is na deze behandeling heerlijk schoon en zacht.
Deze behandeling is nog niet erg bekend in België, maar toch al mogelijk op diverse plaatsen en reeds alom verspreid over Nederland. De visjes komen oorspronkelijk van de kanten van Turkije waar ze reeds eeuwenlang gebruikt worden om huidziektes als psosarias en eczeem te bestrijden.
Je kan deze visjes zelfs aankopen voor thuis, maar dan moet je natuurlijk wel de juiste omgeving en verzorging kunnen geven.

Sauna en massages

Als je liever menselijke of op water gebaseerde behandelingen ondergaat, kan je kiezen tussen eigen inspanning of je lekker lui laten verzorgen met heerlijk geurende producten van hoge kwaliteit.
De meeste wellnesscentra bieden een ruime keuze met diverse arrangementen, voor elk wat wils. Alleen of gezellig samen met je partner of onder vrienden/vriendinnen, voor een paar uurtjes, een hele dag of zelfs een weekend.
In vrijwel elk wellnesscentrum zijn er diverse sauna’s en zonnebank. De specialiteiten zijn natuurlijk afhankelijk van het centrum dat je kiest. Vaak is er mogelijkheid voor ontspannende of intensieve massage, van full body massages tot relaxerende hoofdhuid- of voetmassage. Of je kunt terecht voor een complete schoonheidsverzorging, manicure en pedicure in een prachtige omgeving met een juiste dosering van licht, muziek en geurtjes.
Meestal kan je lekker nagenieten bij een drankje en vaak is er ook nog gelegenheid om een lichte, gezonde maaltijd te nuttigen. Op die manier kan je er een complete relax-dag van maken.
Sommige wellnesscentra zijn volledig op watergebeuren gebaseerd. Daar kan je behalve van diverse sauna’s en hamman ook genieten van bijvoorbeeld een belevenis-douche (licht, kleur, geur, water in al zijn vormen). Andere hebben als specialiteit Oosterse of andere bijzondere massagetechnieken. Wat denk je bijvoorbeeld van een chocolademassage, een Hot Stone Massage of kruidenstempels?

Gratis ontspannen?

Natuurlijk hangt er een fiks prijskaartje aan al dit lekkers. Niet iedereen beschikt over voldoende budget om luxueus te ontspannen. In dat geval kan u zichzelf thuis ook best goed ontspannen met bijvoorbeeld een uitgebreid, heerlijk geurend bad. Er zijn voor elke beurs heerlijke geurtjes, oliën en badschuim/zout te koop. 
En voor de echte geestelijke ontspanning is er natuurlijk heel eenvoudig meditatie, dat kost helemaal niets. Je hebt enkel nood aan een rustige plek waar je aangenaam kan zitten zonder gestoord te worden. 10 minuutjes als je wakker wordt en 10 minuutjes voor het slapen gaan doen wonderen! In het begin zal het misschien lastig zijn, draait je mind als een dolgeworden reclamefilmpje, maar na een tijdje zal je vanzelf zien dat je steeds rustiger wordt. En dan leer je beetje bij beetje vanzelf om je ook in gestolen momentjes even heerlijk te ontspannen, zonder er bij stil te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk