Brandnetelthee kuur: verbeter je gezondheid preventief

Brandnetelthee kuur: verbeter je gezondheid preventief

Je lichaam ontgiften met de brandnetelthee kuur

De brandnetel groeit op plekken waar het terrein onverzorgd is en het heeft een prikkende eigenschap. Over het algemeen wordt de plant zeer negatief bestempeld juist omdat het pijnlijke eigenschappen heeft. Toch heeft de plant uitzonderlijke eigenschappen welke voor de gezondheid kunnen worden aangewend. Het kan voor vele ziekten op een preventieve manier worden toegepast juist omdat de stoffen ontstekingen afremmen en zwellingen laten afnemen. Hoe kun jij de brandnetelthee kuur optimaal gebruiken om je gezondheid te verbeteren?

Welke delen en stoffen werken goed

De plant heeft meerdere werkzame helende of ziekte voorkomende bestanddelen zoals de volgende:

  • kamperfoelie en quercetine werken desinfecterend en anti histaminisch waardoor ontstekingen worden tegengegaan;
  • flanvoïden en quercetine hebben een anti kanker werking;
  • ruthinoside en isorhamnetine zijn anti fungal oftewel werken tegen schimmels.

Deze eigenschappen komen in geconcentreerde vorm voor in de 20% topdelen van de plant maar ook in hoge mate in de wortel. Door daarvan thee te maken kan de goede werking worden ingenomen. Waar kun je het zoal voor gebruiken?

Ontstekingen, zowel inwendig als uitwendig

Het lichaam kan vele ontstekingen krijgen: in de mond, op of in de huid maar ook inwendig zoals in gewrichten of organen. Vaak ligt aan een ontsteking een bepaalde zuur of gifstof ten grondslag waardoor de situatie verergert. Denk aan het hebben van urinezuur in gewrichten waardoor artrose ontstaat maar ook bij een blaasontsteking veroorzaakt door infectie of bacteriën. Meerdere redenen kunnen er aanleiding voor zijn dat het lichaam problemen krijgt of meer last heeft van medische gevolgen dan strikt noodzakelijk is.

Geleidelijke verbetering en preventieve werking

Neem je gedurende een maand de brandnetelthee in dan krijgt het lichaam een continue aanvoer van ontstekingsremmers en bacteriestoppers waarbij verkeerde stoffen worden afgevoerd. Uiteraard geldt dat je na het eerste bakje thee nog geen resultaten ziet, echter het is een geleidelijk proces waarbij de toestand van dag tot dag stapsgewijs ietsjes verbetert. De ontsteking wordt minder, de druk van de zwelling neemt af, de bloeddruk daalt, het gewicht wordt gunstiger, enzovoorts. Meerdere voordelen kun je behalen uit het doen van een kuur. Bovendien heeft het ook een preventieve werking. Welke aandoeningen of ziekten worden er goed mee geholpen?

Aandoeningen en gevolgen tegengaan

Binnen de levensloop van een persoon kunnen meerdere aandoeningen de kop op steken. Afhankelijk van de levensstijl maar ook erfelijk materiaal heeft iedere persoon meer of minder kans om iets te krijgen. Door de inname van de kuur kan het lichaam voor onder andere de volgende aandoeningen worden geholpen:

  • de bloeddruk neemt waardoor de kans op hart- en vaatziekten afneemt;
  • het gewicht neemt af waardoor het aandeel aromatase afneemt en dus testosterontoename bij de man verbeterde seksualiteit laat zien;
  • de doorbloeding neemt toe;
  • ontstekingen en zwellingen verdwijnen waardoor gewrichtspijnen, artrose, blaasontsteking, blaaspijnsyndroom, keelschimmels enzovoorts afnemen;
  • de kans op kanker bij preventief gebruik afneemt, enzovoorts.

Met een enkele kuur heb je een handige tool in handen waarmee je de gevolgen van meerdere aandoeningen en ziekten kun verkleinen maar ook bepaalde ziekten kunt voorkomen. Doe je voordeel door de brandnetelthee kuur te gebruiken.

Lees de bijsluiter van de kuur of vraag verder bij het reformhuis omdat je de kuur niet langer dan een maand mag gebruiken. Daarna moet je het lichaam een maand rust geven om overbelasting van de nier te voorkomen. Zo kun je met de kuur werken aan een gezond lichaam.

Lees verder suggesties:

Afvallen door het metabolisme te vergroten: tips en adviezen

De gunstige werking van rooibosthee op het lichaam en geest

Artikel partner:

Het brandneteldieet voor goede gezondheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk