Neusspray gewoon of homeopatisch

Neusspray gewoon of homeopatisch

Hoe kom je zo snel mogelijk van een neusverkoudheid af?

Als het weer wat guurder wordt begin je al snel een beetje te snotteren en gaat je neus dichtzitten. Neusspray is dan het eerste product wat veel mensen gaan gebruiken. Omdat op het etiket staat “maximaal 1 a 2 keer per dag gebruiken” vraag je je misschien af hoe gezond dit is. In dit artikel worden de verschillende typen neussprays en hun effecten behandeld.

Hoe werkt neusspray?

Bij verhoudheid is het neusslijmvlies geinfecteerd waardoor het neusslijmvlies opzwelt. Hierdoor komt de neus dicht komt te zitten. Neusspray gaat deze zwelling tegen door de bloedvaten te laten slinken. Het lost de verhoudheid niet op, maar zorgt er wel voor dat het slijm gemakkelijke afgevoerd kan worden

Gewone neusspray

De neusspray die bij de supermarkt en de drogist te krijgen is werkt met xylometazoline. Dit is het middel dat de bloedvaten in je slijmvlies doet slinken. Na enkele minuten merk je dat je meer lucht krijgt. De werking houdt ongeveer 6 uur aan. Gebruik het middel niet meer dan 7 dagen na elkaar omdat er vanaf dan verslaving kan optreden. Bij veelvuldig gebruik is het middels slecht voor het lichaam.

Homeopatische neusspray

Dit is een mengsel van minerale zouten, Canadese geelwortel, kalium zout en onderdelen van vruchten als kalebas. Hier bestaat geen maximumgebruik voor. Dus voor langdurige verkoudheid is dit een geschikter middel.

Conclusie

Voor een korte verkoudheid werkt de standaard neusspray heel goed, maar komt de verkoudheid vaker terug of houdt het langer aan, dan is het aan te raden voor de homeopatische variant te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook leuk